‘Oude man’ De Bruyne: “Wil nog niet denken aan stoppen”

Foto: ‘Oude man’ De Bruyne: “Wil nog niet denken aan stoppen”

Na het Premier League-duel met Crystal Palace (0-1 winst) noemde Kevin De Bruyne zichzelf een oude man. In aanloop naar de Champions League-ontmoeting met RB Leipzig legt de Belgische speelmaker uit wat hij daarmee bedoelde.

De Bruyne noemde zich een oudje

De Bruyne nam deze woorden in de mond, toen er gevraagd werd naar zijn recente gebrek aan vorm. “Ik probeer op het veld te doen wat ik altijd doe. Ik heb niet het idee dat ik iets anders moet doen. Ik ben in deze sport al een oude man. Ik weet hoe het zit, dat is prima”, klonk het zaterdag. “Mensen weten na acht jaar wel wie ik ben. Ik ga niet opeens andere dingen doen waarin ik niet goed ben. Iedereen heeft zijn eigen rol en het is belangrijk dat je je daar bij houdt.”

Twee dagen later kon De Bruyne wel met deze uitspraken lachen. ”Ik ben geen oude man. Als ik naar jullie kijk, voel ik me vrij jong”, knipoogde hij naar de aanwezige journalisten op het persmoment, waarna hij wat serieuzer inging op zijn toekomst. “Ik weet niet hoe lang ik nog doorga. Zolang ik er plezier in heb, zal ik blijven voetballen. Ik wil nu nog niet denken aan stoppen. Ik ben een perfectionist, ik wil alles op honderd procent doen. Ik wil zo lang mogelijk op het hoogste niveau actief blijven, maar dat is niet alleen aan mij.”

Haaland

De Bruyne werd ook gevraagd naar de mindere prestaties van Erling Haaland. De Noorse spits scoorde in zijn beginfase bij City nog aan de lopende band, dat is moment wel wat anders. “Ik denk dat een combinatie van veel dingen is. De tegenstanders anticiperen nu misschien beter op zijn loopacties en spelen nu georganiseerder. De spelers zijn beter voorbereid. En misschien was hij ook wat efficiënter in het afmaken van kansen, maar we mogen niet klagen over Erling.”

Onze zuiderbuur vindt dat de verwachtingen rond zijn ploegmaat absurd hoog liggen. “Mensen verwachten altijd dat hij twee of drie keer scoort, terwijl zijn gemiddelde misschien één goal per wedstrijd is. De laatste jaren zeiden mensen juist dat we te weinig in de zestien kwamen en nu zeggen ze weer het tegenovergestelde. Ik denk niet dat er een probleem is. Ik heb niets gehoord van het team of van Erling. Het team is erg blij met hem en hij is heel blij dat hij bij ons speelt.”

Kan De Bruyne nog jaren mee in het topvoetbal?

  • Natuurlijk wel
  • Heb mijn twijfels…
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie