Oranje-oproep voor Noppert wekt verbazing: Vermeulen wijst naar alternatief

Foto: Oranje-oproep voor Noppert wekt verbazing: Vermeulen wijst naar alternatief

Andries Noppert maakt niet zijn beste periode door bij sc Heerenveen. De doelman maakte de afgelopen weken regelmatig enige schoonheidsfoutjes, maar mag nu toch opdraven bij het Nederlands elftal. Noppert is door bondscoach Ronald Koeman aangewezen als vervanger voor de zieke Mark Flekken.

Bizot in Oranje?

Die keuze roept verbazing op bij NOS-verslaggever Arno Vermeulen. Aan tafel bij Studio Voetbal stelt Vermeulen dat hij niet begrijpt dat Koeman niet voor Marco Bizot heeft gekozen in plaats van Noppert. “Dat vind ik eigenlijk wel heek gek, omdat Koeman wel heel reëel is en we hebben Noppert zelf ook gehoord. Fantastische gozer die heel zelfkritisch is, maar Koeman heeft natuurlijk gezegd: je zit niet lekker in je vel, keept niet goed, dus kunnen we je beter niet bij het Nederlands elftal nemen.”

Bizot staat bij het Franse Stade Brest onder de lat, dat momenteel goed presteert in Frankrijk. Vermeulen had dan ook liever gezien dat Koeman voor Bizot had gekozen. “Het klinkt een beetje als een uitvinding nu, maar Bizot… In zijn AZ-periode heeft hij ook al bij Oranje gezeten. Hij keept nu bij Brest, waarmee hij vierde staat in Frankrijk. Hij heeft de op één na hoogste reddingspercentage in de Ligue 1, is 32 jaar, ervaren en speelt al jaren in Frankrijk. Als je naar deze situatie kijkt, vind ik het veel logischer dat Bizot bij Oranje was gekomen dan Noppert nu terughalen. Je ziet aan alles dat Noppert nul zelfvertrouwen heeft.”

Verklaarbare reden Koeman

Vermeulen kan echter wel een reden bedenken waarom Koeman toch voor Noppert heeft gekozen. Volgens de voetbalverslaggever wil Koeman graag zoveel mogelijk aan een vaste groep vasthouden waarmee hij ook de afgelopen interlands speelde. “Niet zo snel spelers willen laten vallen, maar ook niet zo snel spelers die onder hem nog niet bij Oranje hebben gezeten een kans willen geven. Dus toch wel een beetje dat conservatisme door die selectie zo veel mogelijk waar het kan bij elkaar te houden.”

Had Koeman beter Bizot kunnen oproepen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, keuze voor Noppert is begrijpelijk
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie