Oranje-international ontloopt Sneijder: “Hij kan echt niet tegen kritiek, hè?”

Foto: Oranje-international ontloopt Sneijder: “Hij kan echt niet tegen kritiek, hè?”

Afgelopen maandag was zowel Wesley Sneijder als Virgil van Dijk aanwezig op het FIFA Gala in Parijs, maar ze spraken elkaar daar niet. En dat leek vooral op initiatief van Van Dijk, getuige de woorden van Sneijder vrijdagavond in Veronica Offside.

“Virgil was erbij. Die zag ik op een afstandje. Volgens mij was hij niet blij, ik was een beetje kritisch over hem. Hij kwam niet naar me toe. Ach ja, lekker belangrijk”, vertelt Sneijder. Eerder clashte Van Dijk ook al met Marco van Basten, die hem ‘geen leider’ noemde. “Hij kan niet echt tegen kritiek hè? Dus we moeten een beetje rustig aan doen”, knipoogt Sneijder.

Johan Boskamp haakt in: “Hij speelde toch gewoon niet goed de laatste twee à drie maanden? Ook tijdens het WK vond ik hem niet goed spelen. Dat mag je toch gewoon zeggen dan?” Sneijder: “Blijkbaar niet, dus dat zeggen we niet meer.”

Omgaan met kritiek

Wilfred Genee stelt dat Sneijder zelf ook niet altijd goed met kritiek om kon gaan. “Wat? Op mijn spel? Er was weinig kritiek op mijn spel! Nee maar kritiek op het spel moet toch kunnen? Ik had meer moeite met de dingen naast het voetbal. Dingen die gesuggereerd werden. Dat vond ik niet leuk, maar als voetballer… Virgil weet toch zelf ook wel dat hij in een mindere periode zit?”

Wint Oranje van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Van Dijk is geen waardige captain

  • Eens
  • Oneens
251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie