Oranje in paniek | Afl. 30 podcast Twee Viertje

Foto: Oranje in paniek | Afl. 30 podcast Twee Viertje

Het Nederlands elftal sloeg een modderfiguur tegen Frankrijk (4-0 verlies) en eigenlijk ook tegen Gibraltar (3-0 winst). Het leek een zekerheidje dat ‘we’ het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland zouden halen, maar inmiddels bestaat er met betrekking tot Oranje vooral… paniek. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl zorgt Aad de Mos voor duiding!

Aad de Mos: ‘Het wordt geen makkelijke EK-campagne’

Allereerst schudt hij een analyse van Frankrijk-Oranje in het Stade de France uit zijn mouw. Het Nederlands elftal werd op alle fronten afgetroefd… “Aan het begin leek het nergens op. De Fransen konden een balletje onderscheppen, in de eerste linie, in de tweede linie. En ja, daarna was het makkelijk scoren voor ze. Het was een debacle voor het Nederlandse voetbal, vind ik. Die uitslag van 4-0 gaat heel de wereld over. En de naweeën hebben we tegen Gibraltar gezien. Dat heeft er flink ingehakt, bij de coaches maar ook bij de spelers.” De Mos voorspelt: “Dus dat wordt geen gemakkelijke EK-campagne met Ierland en met Griekenland als concurrenten.”

Bij rust stond het 3-0 voor Les Bleus, die het daarna aanmerkelijk rustiger aan deden… “Ja, zeker, ondanks dat Mbappé in de rust zei: doorgaan, doorgaan… kreeg Nederland nog wat kleine kansjes door nonchalance. Ze maakten weer gebruik van een onderschepping, vanuit een hoekschop konden ze zo doorlopen in de counter. Mbappé maakte nog een wereldgoal door het uit te stellen met trappen, hij liet de verdedigers van Oranje op de grond dweilen en op het goede moment schoot hij die bal achter Cillessen.”

Oranje met verkeerde opstelling

Onze huisanalist concludeert: “Het was een hele teleurstellende avond, niet alleen voor de spelers maar ook voor de coaches. De coaches hadden ook niet de juiste spelers opgesteld. Je had moeten weten, op basis van Ajax-Feyenoord, dat een Timber en een Taylor niet in vorm zijn. Ik had een andere achterhoede neergezet. Malacia was beter geweest en Aké vormde vroeger al een goed duo met Van Dijk. Dat was beter geweest. En ik was zeker begonnen met Geertruida op Mbappé en niet met Timber op Mbappé. Maar dat is allemaal achteraf, Koeman zag het anders en daar heeft hij de rekening voor gepresenteerd gekregen.”

Dat biedt weinig hoop met het oog op het EK 2024, al vindt De Mos het oneerlijk om Oranje met de Fransen te vergelijken: “Die hebben natuurlijk een potentieel dat ze al hebben laten zien op het WK. Er is één speler uitgestapt, Lloris, maar daar hebben ze een goede keeper voor teruggekregen. Giroud is nog altijd beschikbaar en zit op de bank. En de rest, dat zijn allemaal talenten van het hoogste niveau. Allemaal buitencategorie. Als je allemaal buitencategorie hebt en je hebt ook nog een coach die daar een team van kan maken, wat hij bewezen heeft, Deschamps, dan ben je een eind op weg.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Heb jij vertrouwen in een goed EK?

  • Ik wel
  • Ik niet
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:33
8+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
3+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
23+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
112+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1447+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
35+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
152+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
216+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
28+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
104+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
61+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
111+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
51+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
196+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4042+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
230+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
337+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
216+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
66+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
246+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie