‘Opvolger Schreuder bij Ajax staat al klaar’

Foto: ‘Opvolger Schreuder bij Ajax staat al klaar’

Alfred Schreuder staat flink onder druk bij Ajax, al blijft men intern het vertrouwen in hem behouden. Maar bij een slechte seizoenshervatting in de maand januari kan het bijna niet anders dan dat hij de zak krijgt.

En dan zou John Heitinga zomaar de nieuwe hoofdtrainer kunnen gaan worden. Zaakwaarnemer Rob Jansen zegt in een podcast van 433 dat hij vindt dat de huidige coach van Jong Ajax ‘er klaar voor is’. Op de vraag ‘of Heitinga direct in zou kunnen stappen’ antwoordt Jansen volmondig ‘ja’.

Volgens de zaakwaarnemer ‘kijken clubs tegenwoordig te vaak naar tactische aspecten’ bij het vinden van een nieuwe trainer. “Maar uiteindelijk gaat het erom of je de ego’s in de kleedkamer kunt managen. Dat is het belangrijkste, zeker bij een club als Ajax. Je werkt met ego’s van 24 entiteiten in een selectie.”

Koeman

Jansen gaat verder in op het feit dat Ronald Koeman (die hij vertegenwoordigt) slachtoffer werd van financieel wanbeleid bij FC Barcelona. “Voor hem was het een emotioneel pijnlijk proces. Omdat hij leed, leed ik mee. Tot aan de tranen die binnenskamers werden geuit door de familie. Maar voor mij was het ook een proces waarin ik weer zag wat de voetballerij op wereldniveau is. Want dit is de top van de wereld. De onkunde is verbijsterend. De politiek, de macht, de ego’s, het narcisme wat er heerst op dat niveau. De strijd, de leugens, het bedrog, waar je niet van kunt winnen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Denk jij dat Heitinga een goede opvolger van Schreuder zou kunnen zijn?

  • Ja
  • Nee
14835+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie