Opstellingen AZ en Excelsior: rampscenario voor de Alkmaarders

Foto: Opstellingen AZ en Excelsior: rampscenario voor de Alkmaarders

Maarten Martens heeft als hoofdtrainer van AZ een flinke tegenvaller in zijn selectie voor het duel met Excelsior Rotterdam gekregen. Sterspeler Jordy Clasie is namelijk niet in staat om te spelen.

Flinke tegenvallers bij Excelsior en AZ

De ervaren middenvelder dient al jarenlang als steunpilaar van het team, waardoor het nieuws een flinke aderlating is. Martens probeert het gemis op te vangen met Tiago Dantas, die samen met Kristijan Belić voor de balans op het middenveld moet zorgen. Dani de Wit staat als aanvallende middenvelder op het wedstrijdformulier van AZ.

Mathew Ryan staat zoals gebruikelijk onder de lat en heeft Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Riechedly Bazoer en David Møller Wolfe voor zijn neus staan. Voorin kiest de technische staf opnieuw voor Sven Mijnans als hangende rechtsbuiten. Waar Ruben van Bommel als linker aanvaller staat opgesteld, bezet Vangelis Pavlidis de plek in de spits. Kees Smit zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Marinus Dijkhuizen heeft bij Excelsior veel grotere problemen. Hij moet het namelijk doen zonder Troy Parrott, Couhaib Driouech en Lazaros Lamprou. Daardoor heeft de oefenmeester met zijn opstelling opnieuw moeten improviseren. Het is alweer een tijd geleden dat Excelsior voor het laatst won in Alkmaar: in 2017 versloeg het AZ met 0-2.

AZ grote favoriet voor overwinning

Voor AZ zal het belangrijk zijn om de punten in Alkmaar te houden, aangezien de voorsprong op Ajax 4 punten bedraagt. De Amsterdammers spelen later op de dag tegen Fortuna Sittard en kunnen bij een nederlaag van AZ flink in de buurt komen. Excelsior staat net boven de degradatiestreep en is op zoek naar een verrassing.

Wint AZ van Excelsior?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, Excelsior wint
  • Nee, het eindigt in een gelijkspel
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie