‘Oppergod’ Mbappé krijgt lofzang in internationale media

Foto: ‘Oppergod’ Mbappé krijgt lofzang in internationale media

Kylian Mbappé heeft te maken met een immense druk op zijn schouders. De 23-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain is na het uitvallen van Karim Benzema dé blikvanger van de Franse nationale ploeg. Met twee doelpunten tegen Denemarken liet Mbappé zien dat hij zijn rug nog steeds kan rechten.

Mbappé leidde de Fransen met twee doelpunten langs Denemarken. Na afloop was niet alleen de Franse pers lovend over de prestaties van de sterspeler van PSG, die dit seizoen vaker onder vuur ligt dan voorgaande jaren.

Le Parisien prijst de genialiteit van de aanvaller: “In een team dat in wederopbouw is, is de Jupiteriaanse Kylian Mbappé de absolute genie, die zichzelf heeft getransformeerd tot vergif voor de tegenstander.”

Dat onderstreept Le Figaro nog maar eens: “Hij (Mbappé, red.) heeft Frankrijk een idyllische start van het WK gegeven. Dit WK wordt steeds meer zijn toernooi. Na twee wedstrijden staat hij op drie goals. Het is wonderbaarlijk. De Fransen mogen blij zijn dat ze momenteel de beste speler van de wereld in de gelederen hebben.”

Kylian Mbappé

Ook in Spanje, het land van Mbappé zijn vermeende droomclub Real Madrid, werd er positief geschreven over het optreden van Mbappé. Onder andere in El Mundo Deportivo: “Frankrijk heeft met hem een speler van wereldklasse. De auteur van de goals tegen Denemarken heeft al zeven doelpunten in twee wereldkampioenschappen op slechts 24-jarige leeftijd. Een statistiek die alleen de legendarische Braziliaan Pelé op die leeftijd bereikte.”

Bij de BBC valt vooral de jonge leeftijd in combinatie met het volwassen spel op. “Alle schijnwerpers zijn op hem gericht en dat verdient hij door zijn briljante spel. Het is indrukwekkend wat de jonge voetballer laat staan. Hij speelt als een vedette.”

WK 2022

Ook bondscoach Didier Deschamps kwam woorden tekort om zijn sterspeler te prijzen. “Hij is een geweldige speler en kan op elk moment het verschil maken voor ons. Toen hij bij de selectie kwam stelde hij als doel om het WK opnieuw te winnen. Daarvoor hebben we een geweldige Kylian nodig. Hij is een van onze leiders: niet alleen verbaal, ook door zijn spel. Hij is een locomotief.”

Mbappé is de beste speler ter wereld

  • Ja
  • Nee
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
97+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
34+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
150+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
33+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
55+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
302+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
168+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
140+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
156+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
70+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
163+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
77+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
237+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
254+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
79+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
08:12
105+
Van der Gijp lyrisch over ‘kilometervreter’: “Níet normaal man!”
07:55
138+
‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’
07:39
808+
‘Gênante actie Feyenoord-aanhang tijdens bekerfinale’
07:20
456+
Van der Gijp wijst opmerkelijke Frenkie de Jong-vervanger aan
23:45
231+
Derksen valt ‘de grote Seedorf’ aan: “Vier keer gefaald”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie