Opgeluchte Duitse media eisen ingreep Flick

Foto: Opgeluchte Duitse media eisen ingreep Flick

Duitsland mocht gisteren absoluut niet verliezen van Spanje, na de verrassende nederlaag op speelronde 1 tegen Japan. Invaller Niclas Füllkrug zorgde voor de gelijkmaker, de Duitse media zijn nu unaniem: de bonkige spits moet in de basis starten de komende wedstrijden.

Füllkrug, die vorig seizoen nog in de 2. Bundesliga speelde met Werder Bremen maar nu international én topscorer van de Bundesliga is, had slechts twintig minuten speeltijd nodig voor de 1-1. “Duitsland slaakt een zucht van verlichting”, schrijft de BILD.

Der Killer mit der Zahnlücke

“Onze WK-held speelde twee jaar geleden nog in de tweede klasse en voor het WK werd zijn salaris bij Werder Bremen nog met dertig procent verlaagd.” De Kicker stelt dat ‘Füllkrug vanaf het begin moet spelen’ en noemt hem ‘Der Killer mit der Zahnlücke’, refererend aan het feit dat hij twee voortanden mist.

Bondscoach Flick zei richting het cruciale duel met Costa Rica alvast over een potentiële basisplaats voor Füllkrug: “Het is nog te vroeg om daar een antwoord op te geven. Maar we zijn erg blij met de vastberadenheid die Niclas toonde. Hij geeft het team in zijn rol als spits ook meer dan alleen doelpunten. Niclas is een goede jongen met het hart op de goede plek. We zijn heel blij dat we over hem kunnen beschikken.”

Opluchting alom

In de Frankfurter Zeitung heerste met name opluchting over het resultaat. “Het was nog geen geweldige wedstrijd, maar het team speelde geconcentreerd, gestructureerd en vol passie. Dankzij Füllkrug heeft de ploeg van Flick nog alle kans om de achtste finales te bereiken, dan moet Costa Rica worden verslagen. Het Duitse elftal heeft tegen Spanje laten zien tot waartoe ze in staan zijn.”

Fullkrug moet in de basis

  • Eens
  • Oneens
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie