Openda maakt indruk in Frankrijk: “Het begon bij Vitesse”

Foto: Openda maakt indruk in Frankrijk: “Het begon bij Vitesse”

Daar waar Loïs Openda de voorbije twee seizoenen schitterde bij Vitesse, maakt de Belgische aanvaller momenteel veel indruk in de Ligue 1. De international stelt dat de basis is gelegd in Arnhem.

Bij Club Brugge zette Openda de eerste stappen in het betaald voetbal. Bij vlagen was zijn talent te zien, maar echt doorbreken bij Blauw-Zwart zat er niet in. “In mijn tijd bij Vitesse begon ik wel echt met schitteren”, laat Openda weten aan L’Équipe. “Daar heb ik laten zien waartoe ik in staat ben. Nu ik meer ervaring krijg, kan ik een betere speler worden. Maar op deze manier gaat het ook niet slecht.”

Openda is nog meer bezig met zijn vak, onder meer door een personal trainer aan te stellen. “We praten veel over rusten, het belang van zeven tot acht uur slaap. Soms doe ik een kort dutje overdag, niet meer dan twintig minuten om geen extra vermoeidheid te veroorzaken.” Openda doet echter meer om voor een goede levensstijl. “In de avond draag ik een bril met oranje glazen tegen het licht van schermen. Voor het slapen douche ik heel erg warm om te ontspannen.”

Er komt echter nog een stuk meer bij kijken. “In de ochtend stap ik onder een koude douche om wakker te worden, een andere bril bevordert de lichtinval en maakt mijn zintuigen en hersens wakker. We werken ook aan mijn ademhaling. Hij begrijpt mij, er is een goed gevoel van vertrouwen.”

Openda voelt zich als een vis in het wat in Frankrijk. “Het niveau is hoger dan in België of Nederland, maar dat wist ik al voordat ik hier kwam. Mijn doel was om minimaal vijftien goals te maken, maar dat doel heb ik bijgesteld naar twintig.” De teller staat momenteel op zeven treffers in de Ligue 1.

Maakt Openda dinsdag de eerste tegen Toulouse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Openda snel een volgende stap maken?

  • Ja, echt richting de top
  • Nee, zit helemaal goed bij Lens
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie