Open sollicitatie Sneijder richting Ronald Koeman: “Zeker”

Foto: Open sollicitatie Sneijder richting Ronald Koeman: “Zeker”

Wesley Sneijder verrichte gisteren nog de loting van de Nations League, waarin hij Oranje koppelde aan Kroatië. Als het aan de oud-international zelf ligt, wordt zijn naam in de toekomst nog veel vaker aan Ronald Koeman en co gelinkt.

Sneijder, die in 2019 stopte met profvoetbal, hoopt namelijk op een rol in de technische staf van bondscoach Koeman. De Utrechter ambieert een toekomst als voetbaltrainer. “Het is duidelijk dat ik richting het trainingscircuit wil. Hoe we dat gaan doen, of ik dat wel of niet met Koeman ga doen… Ik ga me daar de komende tijd wel op richten”, vertelt Sneijder op Radio538.

“Of ik het ambieer? Zeker weten. Het is het mooiste wat er is, om bij de nationale ploeg te lopen. Helemaal met een leermeester als Ronald Koeman.” Vorige week sprak Sneijder ook al met UEFA-baas Aleksander Ceferin over een eventuele optie om via de Europese voetbalbond een trainersopleiding te doen. De cursus van de KNVB staat de voormalig topmiddenvelder namelijk niet aan.

Dick Advocaat gelooft er wel in

In Veronica Offside zei Dick Advocaat onlangs al dat hij wel potentie ziet in Sneijder als hoofdtrainer. “Of ik een coach in Wesley zie? Ja, helemaal. Ik denk echt dat hij een goede manager zou zijn. In Engeland zou hij het geweldig kunnen doen. Daar kun je je staf meenemen en Wesley weet echt wel wat zijn kwaliteiten zijn. De hele wereld kent hem, hij spreekt zijn talen, hij kent de wereld én hij is recordinternational van Oranje. Dat is nogal wat. Ik geloof er heilig in dat hij het goed zou kunnen doen in Engeland, ook omdat hij echt een uitgesproken mening heeft. Het is, in de goede zin van het woord, ook een spel met mensen. Daar is hij goed in.”

Wint Oranje het EK in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij in Sneijder een potentiële toptrainer?

  • Ja
  • Nee
371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie