Ook West Bromwich Albion keert terug naar Premier League, gemiste kans Brentford

Na kampioen Leeds United heeft ook West Bromwich Albion promotie naar de Premier League afgedwongen. Op eigen veld bleek een gelijkspel tegen Queens Park Rangers genoeg om als tweede te eindigen in het Championship. Brenfort greep als nummer drie naast directe promotie en gaat de play-offs in.

West Brom begon matig aan het duel en zag de bezoekers via Ryan Manning op voorsprong komen. The Baggies kenden een opleving en slaagde de achterstand om te draaien in een 2-1-voorsprong. De doelpuntenmaker waren Grady Diangana en Callum Robinson. Eberechi Eze bepaalde de eindstand op 2-2.

Hierdoor was West Bromwich afhankelijk van Brenfort, dat niet mocht winnen. Ook zijn startten matig aan de thuiswedstrijd tegen Barnsley: Callum Styles zorgde voor de 0-1. In de 73e minuut trok Joshua Dasilva de stand gelijk, waardoor Brenfort slechts één goal nodig had voor promotie naar de Premier League. Die kwam er echter niet. Er werd nog wel gescoord, maar dan door de bezoekers. In de blessuretijd zorgde Clarke Oduor voor de 1-2.

Door deze resultaten keert West Brom na twee seizoenen weer terug in de Premier League. Brentford, Fulham, Cardiff City en Swansea City gaan strijden voor het laatste ticket in een onderlinge play-off.