Ontvangst wereldkampioen Argentinië leidt tot groot drama: ‘Minstens één dode’

Foto: Ontvangst wereldkampioen Argentinië leidt tot groot drama: ‘Minstens één dode’

Wereldkampioen Argentinië werd dinsdag gehuldigd in de stad Buenos Aires. De spelers gingen op een bus door de stad, maar de rit werd vanwege chaotische omstandigheden vroegtijdig afgebroken. De Argentijnse internationals verruilden de bus voor een helikopter waarmee ze nog over de stad vlogen. Het enorme volksfeest eindige uiteindelijk in chaos en rellen en koste minstens één fan het leven. Ook ligt een vijfjarige jongen in coma.

De Telegraaf meldt dat volgens de laatste berichten een twintiger is omgekomen en een jongetje van vijf dusdanige zware verwondingen heeft opgelopen dat hij in coma ligt. Toen de situatie dreigde te escaleren zijn de spelers van Argentinië per helikopters geëvacueerd.

Dat zorgde voor teleurstelling bij fans die nog stonden te wachten op hun helden, die vervolgens de confrontatie zochten met de politie. Naar schatting gingen zo’n vijf miljoen mensen de straten op in Buenos Aires wat voor chaotische taferelen zorgden. Zo probeerden fans van een viaduct in de spelersbus te springen en vielen mensen uit lantaarnpalen en verkeerslichten.

Argentinië dankbaar

Op het plein Plaza de la República bleek het zo druk dat de autoriteiten besloten om de busroute te wijzigen om vervolgens zelfs de rijtoer af te breken vanwege de enorme ontstane chaos. “Bedankt iedereen, dit is een droom”, was de boodschap op het Twitter-account van de nationale ploeg. Deze is voor alle Argentijnen. Jullie hebben ons erg blij gemaakt met jullie steun en liefde.”

Is het beter om een huldiging in een stadion te doen?

  • Ja, dat is wel een stuk veiliger
  • Nee, dit heeft meer charme
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie