‘Ontslag zorgt voor verdeeldheid in Bayern-selectie’

Foto: ‘Ontslag zorgt voor verdeeldheid in Bayern-selectie’

Dat er bij een Europese topclub andere regels gelden, werd vorig week nog maar eens aangestipt bij het ontslag van Julian Nagelsmann. Gemiddeld 2.19 punt per wedstrijd haalde de Duitser in zijn relatief korte dienstverband als trainer van Bayern München. Maar het heeft niet naar succes geleid, maar juist naar een ontslag. Zijn gedwongen vertrek zorgt niet alleen voor een discussiepunt bij de media, maar ook in de selectie zelf.

Bayern München-selectie verdeeld over ontslag Nagelsmann

Vaak is dramatisch presteren inherent aan een ontslag. Maar bij het ontslag van Nagelsmann kun je je afvragen of er wel zo dramatisch gepresteerd is. Bayern heeft bijvoorbeeld alle wedstrijden in de Champions League winnend afgesloten en Der Rekordmeister staat in de Bundesliga ‘maar’ één punt achter nummer één, Borussia Dortmund. Voor technisch directeur Hasan Salihamidzic was het wel genoeg voor een ontslag en hij wijst ook naar andere reden: “Julian Nagelsmann is een hele goede coach, maar natuurlijk waren er problemen, een paar disciplinaire problemen.” 

Volgens BILD kan het ontslag nog wel eens averechts werken voor Der Rekordmeister. Zo zouden er ‘pro- en anti-Nagelsmann-facties’ gevormd zijn in de kleedkamer. Naar verluidt waren zeven spelers ‘lid’ van de ‘anti-Nagelsmann-factie’, maar hadden juist een aantal sleutelspelers liever gezien dat de 35-jarige tacticus was gebleven. 

Namen en rugnummers

Manuel Neuer en Sven Ulreich waren tegen Nagelsmann, mede door het ‘hartverscheurende’ ontslag van keeperstrainer Toni Tapalović eerder dit jaar, waar beide heren fan van waren. Ook zouden Serge Gnabry, Jamal Musiala, Leroy Sané, João Cancelo en zomeraanwinst Sadio Mané tegen Nagelsmann geweest zijn. Bayern-sterspeler Joshua Kimmich zou juist fan zijn geweest van Nagelsmann, samen met Leon Goretzka, Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano en Benjamin Pavard. Volgens BILD was Thomas Müller de enige die een ‘neutraal’ standpunt aanhield. 

Vreemd?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie