Om deze reden werd Heracles – Twente niet gestaakt

Foto: Om deze reden werd Heracles – Twente niet gestaakt

Waar de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax (4-3) zondagmiddag tweemaal werd onderbroken door bekers op het veld, daar werd de ontmoeting tussen Heracles Almelo en FC Twente (2-2) onafgebroken uitgespeeld. Dat had echter zomaar anders kunnen lopen.

Homofobe spreekkoren in Almelo

Twente-aanhangers brachten zondagmiddag een omstreden spreekkoor ten gehore. “Het zijn de homo’s uit Almelo”, zo galmde het vanuit het gastenvak. Er werd echter niet ingegrepen, hoewel de KNVB en voetbalclubs in juli nog de afspraak maakten dat homofobe spreekkoren moeten stoppen.

De NOS schrijft: “De regels zijn dat de stadionspeaker bij massaal, repeterend en/of langdurige spreekkoren eerst zal moeten waarschuwen in het stadion. Gaan de spreekkoren na twee waarschuwingen toch door, dan wordt de wedstrijd stilgelegd en zullen de daders worden opgespoord en een stadionverbod van maximaal achttien maanden krijgen.”

In dit geval stopten de spreekkoren na de 2-2 van Mario Engels, nadat de spreekkoren ruim een minuut te horen waren. “Het hoort niet, maar doordat wij snel scoorden is het gelukkig tijdig gestopt”, beaamt een woordvoerder van Heracles. FC Twente-directeur Paul van der Kraan claimt de spreekkoren niet te hebben gehoord.

KNVB (nog) niet in actie

De KNVB heeft nog geen voornemen om aan de slag te gaan met de kwestie. Dat gaat alsnog gebeuren als de aanklager betaald voetbal er een zaak van maakt óf er melding wordt gedaan bij de KNVB, maar dit is Heracles niet van plan.

Is er juist gehandeld?

  • Ja
  • Nee
376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie