Officieel: Willem II heeft nieuwe hoofdtrainer beet

Foto: Officieel: Willem II heeft nieuwe hoofdtrainer beet

Onlangs nam Willem II wegens teleurstellende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie afscheid van Kevin Hofland. Inmiddels is er een opvolger aangesteld: Reinier Robbemond.

“Reinier was voor ons vanaf het eerste moment na het afscheid van Kevin een serieuze kandidaat om het hoofdtrainerschap in te vullen”, reageert technisch directeur Teun Jacobs op de clubwebsite. “Hij was een kandidaat die we al in huis hadden. Omdat we naast hem ook extern meerdere opties wilden verkennen, zijn we met enkele andere trainers in gesprek gegaan. Dat wist Reinier.”

“De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op hem gevallen, omdat we vinden dat hij de juiste ervaring, persoonlijkheid en kwaliteiten bezit die het beste bij de huidige spelersgroep passen. Daarnaast is het in zijn voordeel geweest dat hij de spelersgroep en de club goed kent. Ook denken wij met Reinier, de huidige stafleden en een nieuwe assistent met aanvullende kwaliteiten een ommekeer qua sportieve resultaten te kunnen bereiken.”

Trots

Robbemond zelf: “Toen ik vorig jaar als assistent-trainer terugkwam naar Willem II heb ik aangegeven dat ik de ambitie had om op termijn wel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. We voorzagen toen niet dat dat moment nu al zou komen. Na de eerste seizoenshelft heb ik te horen gekregen dat ik in aanmerking kwam voor het hoofdtrainerschap. Gezien mijn persoonlijke ambitie had ik daar uiteraard oren naar en ben ik met de club in gesprek gegaan. Ik ben er trots op dat de gesprekken tot dit resultaat hebben geleid en ik de komende anderhalf jaar hoofdtrainer van deze mooie club mag zijn.”

Goede keuze van Willem II?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie