Officieel: Danjuma rondt Spurs-deal af

Foto: Officieel: Danjuma rondt Spurs-deal af

Arnaut Danjuma is woensdagmiddag officieel gepresenteerd door Tottenham Hotspur. De vleugelspeler wordt voor een half jaar gehuurd van Villareal. Ook Ajax en PSV toonden interesse in de buitenspeler, die in eerste instantie op weg leek naar Everton. Na het ontslag daar van Frank Lampard besloot Danjuma tot een andere wending en kwam hij uit bij de Spurs.

Danjuma genoot veel interesse vanuit de Premier League, waar hij onder meer ook in de belangstelling stond van zijn oud-werkgever Bournemouth dat hem in de zomer van 2021 verkocht voor 26 miljoen euro aan Villareal. De vleugelspeler keert nu weer terug naar de Premier League bij Spurs, dat ook een optie tot koop heeft bedongen. Danjuma ligt bij Villareal nog vast tot medio 2026.

Ontslag Lampard

De buitenspeler leek in eerste instantie op weg naar Everton, maar een ontslag van Lampard bracht daar verandering in. Danjuma had juist op basis van goede gesprekken met Lampard gekozen voor Everton, maar toen de oefenmeester werd ontslagen koos de aanvaller eieren voor zijn geld. Ook onder meer PSV en Ajax informeerden naar Danjuma, die al snel zijn voorkeur gaf aan een overgang naar de Premier League. Het is niet bekend hoe hoog de afkoopsom is die Spurs moet betalen als het Danjuma definitief wil overnemen van Villareal.

Denk jij dat Danjuma veel gaat spelen bij Spurs?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, hij zal het voornamelijk met een rol als invaller moeten doen
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie