“Of het nou bij Go Ahead Eagles of Manchester United is”

Foto: “Of het nou bij Go Ahead Eagles of Manchester United is”

Oefenmeester Erik ten Hag staat nu toch wel aan de top. Oké, Manchester United is misschien geen échte Europese topclub meer, The Red Devils hebben natuurlijk wel een statuur van heb ik jou daar! Maar dat betekent niet dat de Tukker veranderd is…

In een uitgebreid kerstinterview met Voetbal International vertelt hij namelijk: “Mijn visie ontwikkelt zich, maar op veel vlakken blijft de essentie hetzelfde in werken, of het nou bij Go Ahead Eagles of Manchester United is. Alleen de moeilijkheidsgraad verschilt. Hoe groter de club, des te meer je met zoveel meer stakeholders te maken hebt, die van invloed zijn op het proces. En die je zelf moet aansturen.”

Ten Hag voelt wel dat er meer van hem gevraagd wordt als manager: “Als je alleen al ziet hoeveel mensen er bij een club als United werken op de verschillende afdelingen. Dat is weer factor drie van Ajax. Die moet je als manager allemaal aansturen.”

Bij Ajax al

In de Johan Cruijff ArenA was dat eigenlijk een beetje hetzelfde: “In Nederland had ik bij Ajax ook al wel de stap gemaakt richting meer een rol als manager. Maar ja, wat is een manager? Als je geen competente mensen om je heen hebt, kan je ook niet delegeren, dan ga je het toch allemaal zelf doen. Als je wel bekwame mensen hebt, kan je dat wel goed en dat hangt dan ook weer samen met jouw manier van leiding geven. Je moet de mensen vooral meenemen in je visie en dan kan je ook taken afstaan.”

Ten Hag noemt het ‘trainingsproces’ als voorbeeld. “Ik weet dat dit bij Mitchell van der Gaag in prima handen is. Daar heb ik dan weer voordeel van op het veld. Doordat hij op de trainingen zit, kan ik dan vaak meer de helikopterview pakken. En dan zie je als manager veel meer dan dat je zelf met die oefening in de weer bent.”

Hanteert hij de juiste aanpak?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie