Ochtendbladen wijzen na ‘strontvervelende’ avond Oranje-lichtpunt aan

Foto: Ochtendbladen wijzen na ‘strontvervelende’ avond Oranje-lichtpunt aan

De Nederlandse ochtendkranten vellen opnieuw een hard oordeel over het optreden van het Nederlands elftal. Volgens de media was het optreden van Oranje tegen Gibraltar opnieuw ondermaats, maar was er voor bondscoach Ronald Koeman toch nog een lichtpuntje.

Werk aan de winkel voor Oranje

“Na de pandoering tegen Frankrijk bij de aftrap van de EK-kwalificatie hoopte Oranje de vieze smaak enigszins weg te kunnen spoelen met een monsterzege tegen Gibraltar. Waar het Nederlands elftal twee jaar geleden in de WK-kwalificatie nog tweemaal over de voetbaldwerg heen walste (6-0 en 7-0), viel de score ditmaal heel wat bescheidener uit: 3-0. Bij Oranje is nog een hoop werk aan de winkel”, concludeerde De Telegraaf.

Ook Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad zag dat Oranje niet goed door de muur van Gibraltar wist te breken. “In een strontvervelend duel met Gibraltar slaagde Oranje er nooit echt in om het humeur een beetje op te poetsen, drie dagen na de afgang tegen Frankrijk. Meer dan een 3-0 zege zat er gisteren niet in tegen een ultradefensieve tegenstander.”

Lichtpunt Wieffer

Wel stipte de voetbaljournalist een lichtpuntje voor Koeman aan. “Debutant Mats Wieffer slaagt er bij vlagen in het spel te versnellen als de centrale man op het middenveld, maar door het centrum zijn de ruimtes steeds klein. Het vleugelspel verloopt moeizaam bovendien, vooral omdat spelers te lang lopen met de bal, en omdat vrijwel geen voorzet echt zuiver is.”

De Feyenoord-middenvelder viel ook op bij De Telegraaf-journalist Mike Verweij. “Toch lijkt Koemans zoektocht zich vooral te richten op de tweede 6, naast Frenkie. Door de komeetachtige ontwikkeling van Mats Wieffer beschikt de Feyenoorder inmiddels over goede papieren. Het treffen met Gibraltar, waarin Memphis naast Wijnaldum als aanvallende middenvelder werd geposteerd, was bij uitstek geschikt om Wieffer te brengen.”

Ook Trouw lichtte de Oranje-debutant uit. “Voor Wieffer bleef het niettemin een memorabele avond, met een heel speciaal tintje. Hij maakte niet alleen zijn debuut in de nationale ploeg, in de basis, maar stond ook nog eens met zijn vroegere dorpsgenoot én jeugdtrainer Wout Weghorst samen aan de aftrap.”

Moet Wieffer een basisplek krijgen naast Frenkie de Jong?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, moet alleen als stand-in gelden voor De Jong
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie