Noppert kijkt kritisch naar zichzelf: ‘Het is Noppert-onwaardig’

Foto: Noppert kijkt kritisch naar zichzelf: ‘Het is Noppert-onwaardig’

In 2022 leek alles goed te vallen voor Andries Noppert. De keeper van Heerenveen speelde uiteindelijk alle wedstrijden van Oranje op het WK in Qatar en leek toe aan een nieuw stap. Alles wat goed viel in 2022 lijkt in 2023 fout te vallen. Blessureleed hield de keeper lang aan de kant en nu is hij opzoek naar zijn juiste vorm. “Iedereen kan zien dat het op dit moment minder gaat, zo simpel is het.”

‘Ik ben geen eendagsvlieg’

Afgelopen speelronde verloor Heerenveen met 0-3 van Excelsior. Keeper Andries Noppert ging niet vrijuit bij twee van de tegendoelpunten. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op deze wedstrijd en de afgelopen maanden. “Het is SC Heerenveen-onwaardig, maar ik kan me er ook bij aansluiten als mensen zeggen dat het Noppert-onwaardig is. Een Andries in goeden doen, die had beide ballen gepakt.” De 29-jarige keeper is zelfkritisch en weet zelf ook wel dat hij niet in zijn beste vorm steekt. Toch is hij het niet eens met de meningen van sommige mensen. “De mensen die het over one day fly hebben, bij hen vraag ik me af of ze er wel een beetje verstand van hebben.”

Noppert probeert wel door te schakelen en zich af te zetten van de matige vormpeil. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt, maar uiteindelijk wel de enige oplossing. Het mentale aspect komt daarbij ook om de hoek kijken en dat is best lastig geweest. Ik moet accepteren dat het even is wat het is. Die acceptatie is denk ik het halve werk. Van daaruit moet ik weer omhoog. Rustig blijven, het goede gevoel weer vinden, mijn niveau weer halen.”

Zien we Noppert ooit nog terug in Oranje?

  • Ja, hij komt er vanzelf weer een keer bij
  • Nee, hij heeft zijn kansen gehad
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie