Noppert: “Hij zei: ik krijg het gevoel dat ik aan mijn pik wil trekken”

Foto: Noppert: “Hij zei: ik krijg het gevoel dat ik aan mijn pik wil trekken”

Andries Noppert staat nog altijd onder contract bij sc Heerenveen, ook al hebben andere clubs hem in het vizier gekregen tijdens zijn sterke WK-optredens. Bondscoach Louis van Gaal verkoos de Fries boven onder meer Justin Bijlow en Jasper Cillessen.

Met Van Gaal had Noppert een bijzonder sterke band, zo vertelt hij in een terugblik op het WK aan Helden Magazine. “Over hem heeft ook iedereen een mening. Zoals hij naar buiten treedt, zo is hij ook in het echt. Tijdens besprekingen kun je lachen om zijn opmerkingen, dan verheft hij van het een op het andere moment zijn stem en zet hij je op scherp. Hij had een prachtige balans gevonden tussen een beetje losjes en gefocust zijn.”

“De eerste keer dat ik erbij was, moest ik zo hard om hem lachen. We keken de wedstrijd tegen Wales terug en daarvan was hij zo aan het genieten, hij zei: ‘Ik kan dan met het gevoel op de bank zitten dat ik aan m’n pik wil trekken.’ Jongens vinden zo’n opmerking mooi, dat is kleedkamertaal waar wij spelers van houden”, lacht Noppert tot slot.

Blessure

Momenteel ligt de sluitpost uit de roulatie door een blessure. “Het gaat om het gebied bij zijn buik en bovenbeen”, zei trainer Kees van Wonderen gisteren in de Leeuwarder Courant. “Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat er geen grote schade was. Het is echter wel een probleem. We hopen dat Andries snel weer bij de selectie zit, maar dit kan wel even duren.” Van Wonderen zegt de situatie van Noppert ‘van dag tot dag’ te bekijken. Dit weekend is hij er sowieso nog niet bij.

Ben jij fan van de persoon Van Gaal?

  • Ja
  • Neh
1157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie