‘Nieuwe Ajax-blamage op komst’

Foto: ‘Nieuwe Ajax-blamage op komst’

Ajax-watcher Mike Verweij heeft een boekje open gedaan over het ontslag van trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester werd direct na het 1-1 gelijke spel tegen FC Volendam ontheven uit zijn functie door algemeen directeur Edwin van der Sar. Verweij stelt dat Ajax nu voor Peter Bosz moet gaan, al sluit hij de komst van een buitenlandse trainer ook niet uit.

“Na de wedstrijd tegen Feyenoord had je het gevoel dat het misschien de goede kant op ging, ook met vier makkelijke wedstrijden op komst, maar als je dan bij de eerste de beste horde niet verder komt dan 1-1 tegen dreumes Volendam…. Ze hadden hem nog over de streep kunnen trekken, dan had de directie écht een moeilijke beslissing moeten nemen. Dan was het in feite ook niet te houden, maar dan hadden ze misschien de beslissing nog iets uitgesteld”, stelt Verweij in De Telegraaf.

Volgens de Ajax-clubwatcher heeft het Schreuder ook niet echt meegezeten. “Alles wat tegen kan zitten, zit tegen. Geen balletje valt heel gelukkig voor hem. Je voelde wel aankomen dat dit einde verhaal zou worden.” Verweij noemt het een unicum dat een trainer bij Ajax al direct na de wedstrijd is ontslagen. “Ik vind dat Van der Sar, Hamstra en Huntelaar de hand meer in eigen boezem mogen steken. Het zou wrang zijn voor Schreuder als hij en zijn assistent (Kaltenbach, red.) de enige zouden zijn die moeten vertrekken.”

Beschamende Ajax-situatie

De Telegraaf-voetbaljournalist noemt het beschamend dat Ajax momenteel geen technisch commissaris en geen technisch directeur heeft. Nu ga je krijgen dat er een trainer wordt aangesteld door een algemeen directeur (Edwin van der Sar, red.) en twee technische managers (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, red.), terwijl er later een technisch directeur komt die het misschien helemaal niet ziet zitten in die trainer. Ajax is compleet de weg kwijt.”

Verweij zou het logisch vinden als Peter Bosz wordt aangesteld als opvolger van Schreuder, ondanks dat de oefenmeester nog nooit een prijs zou hebben gewonnen. “Dat zal dit jaar heel moeilijk worden, maar bij Ajax kun je uiteindelijk prijzen gaan winnen. Bosz heeft met minder materiaal dan Ten Hag de finale van de Europa League gehaald. Ajax kan zich nog verder blameren door een buitenlandse coach te halen, terwijl er gewoon Nederlandse coaches voor handen zijn. Het zou mij niet verbazen als Ajax in het buitenland terechtkomt, maar ik denk dat Bosz een uitstekende keuze zou zijn.”

Wint Excelsior van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax voor een Nederlandse of buitenlandse trainer gaan?

  • Nederlandse trainer
  • Buitenlandse trainer
1153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie