‘Newcastle haalt eerste ‘superster’ naar St. James’ Park’

Foto: ‘Newcastle haalt eerste ‘superster’ naar St. James’ Park’

Newcastle United heeft grote plannen op de winterse transfermarkt en volgens El Mundo Deportivo moet FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé de eerste ‘superster’ worden die ervoor kiest naar St. James’ Park te komen.

The Magpies werden onlangs voor 350 miljoen euro overgenomen door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië, dat in totaal een waarde heeft van liefst 367 miljard euro. De Saoedi’s hebben grote plannen met hun nieuwe ‘speeltje’, dat op termijn zelfs in staat gesteld moet worden om de Champions League te winnen.

Naar verluidt is er meer dan 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor transfers en moeten er een aantal grote namen naar Newcastle komen. Niet iedereen is echter haalbaar voor de nummer negentien (!) van de Premier League, maar de hierboven genoemde Dembélé is mogelijk wél te porren voor een overstap.

Sof in Barcelona

In de zomer van 2017 betaalde Barcelona liefst 105 miljoen euro (met daarbovenop nog veertig miljoen aan bonussen) aan Borussia Dortmund voor de pijlsnelle Fransman, maar we kunnen anno 2021 toch wel stellen dat het verblijf van de vleugelspits in het Camp Nou-stadion uitgedraaid is op een sof. Hij beschikt over een aflopend contract in Catalonië, waardoor hij vermoedelijk relatief goedkoop op te pikken is in de aankomende wintertransferwindow…

Gigantisch aanbod

Volgens Mundo Deportivo hebben The Magpies Dembélé al een jaarsalaris van vijftien miljoen euro en een tekenbonus van datzelfde bedrag in het vooruitzicht gesteld. De nieuwe Barça-coach Xavi Hernández liet desondanks weten: “Ik heb een persoonlijk gesprek met hem gehad om mijn kijk op de zaken te verduidelijken. Ik reken op hem en niet alleen dit seizoen, ik wil hem nog jaren bij de club hebben. Ik hoop dat hij zijn contract verlengt, maar dat ligt niet in mijn handen.”

Eindigt Newcastle United alsnóg in de bovenste helft van de Premier League? De odd is liefst 17.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij dit gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
1477+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie