NEC-uitblinker baalt van uitschakeling: ‘Lastig als De Kuip erachter gaat staan’

Foto: NEC-uitblinker baalt van uitschakeling: ‘Lastig als De Kuip erachter gaat staan’

Mattijs Branderhorst was de absolute uitblinker aan NEC-kant in het bekerduel tegen Feyenoord. De doelman kreeg de ene doelpoging na de andere doelpoging om de oren en maakte maar liefst 23 reddingen. Toch bleek het niet genoeg voor NEC om door te bekeren. Branderhorst moest uiteindelijk capituleren in de penaltyserie die door Feyenoord werd gewonnen.

Branderhorst keek na afloop van de wedstrijd bij ESPN terug op de ware bekogeling. “Dat is aardig wat, maar wel in 120 minuten”, waarmee de doelman op zijn 23 reddingen doelde. De keeper zag dat NEC op een gegeven moment geen stand meer kon houden. “We hebben gedaan wat we konden, we stonden 2-0 voor. Dan gaat De Kuip erachter staan, dat is altijd lastig. We hebben het vorig jaar ook meegemaakt, dat was ook een spektakelstuk in de competitie.”

Kwaliteitspenalty’s Feyenoord

De doelman vond dat hij weinig kans in de penaltyserie en deelde daarvoor de complimenten uit aan de penaltynemers van Feyenoord. “Ik zat er zelf wel lekker in. Ik dacht laat die penaltyserie maar komen, we konden deze wedstrijd niet verliezen. Ze schieten de penalty’s te goed binnen en helaas verliezen we.”

Branderhorst zag zijn collega Timon Wellenreuther nog wel een strafschop stoppen, ondanks dat hij zijn ploeggenoten vooraf nog had geïnformeerd. “Hij duikt meestal naar de hoek over het standbeen heb ik tegen die jongens gezegd. Maar iedereen moet doen wat hij zelf wil. Hij pakt de penalty, dat is leuk voor hem.”

Moet Branderhorst komende zomer gaan voor een transfer?

  • Ja, is te goed voor een reserverol
  • Nee, is een uitstekende tweede doelman voor NEC
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie