NEC-trainer Meijer schept duidelijkheid over basisplaats Cillessen

Foto: NEC-trainer Meijer schept duidelijkheid over basisplaats Cillessen

Nadat Jasper Cillessen afgelopen weekend alwéér in de fout ging onder de lat bij NEC werd er hardop gespeculeerd over een reserverol voor de 34-jarige Groesbeker. In Matthijs Branderhorst heeft trainer Rogier Meijer immers een uitstekend alternatief. Cillessen zal ook tegen AZ aanstaande zondag echter ‘gewoon’ keepen.

Jasper Cillessen blijft ‘gewoon’ eerste keuze bij NEC

Deze week sprak Meijer uitgebreid met Cillessen, over wie de trainer al zei dat hij ‘een onzekere indruk maakte’ de afgelopen duels. “Zoals altijd eigenlijk. Ik heb hem uitgelegd waarom ik vond dat hij een onzekere indruk maakte. We hebben het daarover gehad en bekeken of we daar een oplossing voor konden vinden.”

“Als ploeg kunnen we hem daarin ook helpen. Wij willen van achteruit opbouwen, maar als een tegenstander ons hoog onder druk zet, zoals Twente deed, dan moeten we er soms ook voor kiezen om de lange bal te spelen, zodat niet alles op het bordje van Jasper terechtkomt”, aldus Meijer in gesprek met De Gelderlander.

Geen seconde getwijfeld

De trainer overwoog geen seconde om Cillessen naar de bak te verwijzen. “Ik heb nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij zit in een moeilijke fase, dat heeft hij zelf ook gezegd, en daar moet hij even doorheen zien te komen. Het beste medicijn is blijven keepen en je niveau halen. Je kan niet iemand met woorden overtuigen dat de onzekerheid weg is, dat moet je op het veld laten zien en dat gaat Jasper ook doen.”

Vermoedelijke opstelling NEC tegen AZ

Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson.

Stadion De Goffert

Eredivisie

21 mei 2023

14:30

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:27.

Zou jij Cillessen ook ‘gewoon’ op blijven stellen?

  • Ja
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie