‘Nare nasmaak’ WK-revelatie Sofyan Amrabat

Foto: ‘Nare nasmaak’ WK-revelatie Sofyan Amrabat

Marokko en vooral sterspeler Sofyan Amrabat hebben natuurlijk een geweldig WK in Qatar achter de rug, maar daar houden de Noord-Afrikanen geen eremetaal aan over. De Leeuwen van de Atlas werden op zaterdagmiddag immers verslagen door Kroatië in de troostfinale (1-2)…

En dat zorgt toch wel een beetje voor een nare nasmaak bij de bovengenoemde Amrabat, die tegen de NOS zegt: “Afsluiten met twee nederlagen is heel erg jammer, terwijl we zo’n toptoernooi hebben gespeeld waar we trots op moeten zijn.”

De middenvelder, in het verleden eigendom van FC Utrecht en Feyenoord, denkt dat zijn land misschien wel wat meer verdiend had tegen Kroatië en Frankrijk (0-2): “We kregen kansen en deden in beide wedstrijden niet onder. Maar het heeft nu niet zo mogen zijn. We hoopten op iets meer, maar bij de laatste vier van de wereld staan is heel erg speciaal. Dit was geen toeval en geluk, maar verdiend. We hebben een hele sterke selectie en dit moet het begin van iets zijn.”

Marokkaanse en buitenlandse media

In eigen land wordt het Marokkaanse team echter bejubeld. Aujourd’hou schrijft bijvoorbeeld: “Een vierde plaats voor de meest eervolle nationale ploeg.” Le Matin: “‘Deze tweede nederlaag verandert niets aan het historische karakter van de Marokkaanse veldtocht in Qatar. Walid Regragui en zijn spelers zijn de eerste Arabische en Afrikaanse natie die de laatste vier heeft bereikt. De Marokkaanse trots is nog steeds op zijn grootst.”

Ook ‘het buitenland’ schalt de loftrompet over de leeuwen. De BBC bijvoorbeeld: “De Marokkaanse fans zongen en sloegen de hele wedstrijd op hun trommels. Ook al werd Marokko bij de laatste vier verslagen door titelhouder Frankrijk en nu Kroatië, het zal altijd mooie herinneringen houden aan de prestaties op dit toernooi.” En Kicker: “Kroatië mag gelukkig zijn met de derde plaats, maar ook Marokko mag natuurlijk meer dan tevreden zijn met zijn prestatie in dit WK. Het is immers de beste finish van een Afrikaans team op een WK.”

Wint Amrabat de Conference League met Fiorentina?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mag Marokko trots zijn?

  • 100 procent
  • Nou…
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie