‘Nagelsmann gaat Leipzig meteen domper bezorgen’

Foto: ‘Nagelsmann gaat Leipzig meteen domper bezorgen’

Bayern München moest zijn titelviering afgelopen weekend nog uitstellen, maar niemand die gelooft dat het nog mis gaat lopen voor Der Rekordmeister. Achter de schermen wordt dan ook al nadrukkelijk gewerkt aan het komende seizoen. Zo gaat de Duitse topclub gaat in zee met de 33-jarige Julian Nagelsmann als opvolger van Hansi Flick. 

De trainer van RB Leipzig stond al lang bovenaan het lijstje in München en nu zijn alle partijen ook tot een akkoord gekomen. Bayern bevestigt het nieuws inmiddels ook p zijn website. Nagelsmann maakt vanaf 1 juli 2021 de overstap naar de Rekordmeister. Hij tekent voor vijf jaar. SPORTBild spreekt over een bedrag van 25 miljoen euro (inclusief bonussen) om hem weg te plukken in Leipzig. Die Rotten Bullen hebben overigens al een opvolger beet. Zo komt de Amerikaan Jesse March na het seizoen over van zusterclub RB Salzburg. 

UPDATE 01/05 

Nagelsmann gaat vanaf komende zomer dus bij Der Rekordmeister aan de slag. De verwachting is dat hij tijdens de transferzomer ook een aantal middelen ter beschikking zal krijgen om de kern naar zijn hand te zetten. Volgens TZ wil de 33-jarige trainer alvast shoppen bij zijn toekomstige ex-club. Zo zouden middenvelders Emil Forsberg en Marcel Sabitzer hoog op zijn verlanglijstje staan. De verwachting is wel dat Leipzig zijn twee sterkhouders niet zonder slag of stoot zal laten gaan. Bovendien liet Nagelsmann deze week nog verstaan dat hij geen hele bus aan spelers zal meepakken naar München. In het beste geval lijkt hij dus op één van de twee genoemde namen te mogen hopen.

Netjes als hij inkopen gaat doen bij Leipzig?

  • Moet kunnen
  • Nee, not done
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie