NAC heeft aan een doelpunt voldoende voor zege op MVV

NAC Breda heeft dinsdagavond gewonnen van MVV. De Noord-Brabanders hadden het niet eenvoudig tegen de opponent, maar hadden uiteindelijk aan een doelpunt voldoende om een zege bij te schrijven.

Openingstreffer Velanas

Voorafgaand aan het duel waren beide ploegen een minuut stil om Hans van den Dungen, een clubicoon van NAC, te herdenken. Toen de wedstrijd eenmaal van start was, kreeg Odysseus Velanas direct een goede mogelijkheid. De speler van NAC schoot echter over het doel van de tegenstander, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan.

De toeschouwers zagen naarmate de eerste helft vorderde een duel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Beide clubs leken dan ook met een 0-0 stand te gaan rusten, maar vlak voor de theepauze kreeg NAC plotseling een penalty. Velanas ging naar de grond en kreeg een strafschop, die hij zélf benutte: 1-0.

Buitenspeldoelpunten NAC en MVV

Na rust leek de thuisploeg de tweede treffer te maken. Jort van der Sande werkte de bal binnen en liep juichend weg, maar hoorde scheidsrechter Alex Bos fluiten voor buitenspel. Het moment werd vervolgens onderzocht door de VAR, die eveneens tot de conclusie kwam dat de treffer moest worden afgekeurd.

Aan de andere kant van het veld waren er ook kansen te zien en was Mart Remans dichtbij de gelijkmaker. Zijn poging zorgde voor een doelpunt, maar ook deze treffer werd door de arbitrage afgekeurd vanwege buitenspel. Aankomende zaterdag staat om 20:00 uur de terugwedstrijd in Maastricht op het programma.

Scoreverloop: 1-0 (40′) Odysseus Velanas