Mourinho verklaart ‘afwijzing’ bondscoachschap Portugal

Foto: Mourinho verklaart ‘afwijzing’ bondscoachschap Portugal

Portugal stelde onlangs Roberto Martínez aan als nieuwe bondscoach. De Spanjaard, die opstapte bij België na de vroegtijdige uitschakeling op het WK, is daarmee de opvolger van Fernando Santos. José Mourinho beweert nu echter ook dat hij benadert is voor de functie, maar het aanbod heeft afgewezen.

Na het Coppa Italia-duel tegen Genoa bracht Mourinho het nieuws ter sprake tegenover de aanwezige media. “Vandaag kan ik jullie vertellen over iets wat jullie waarschijnlijk niet echt interesseert. Maar ik wil de voorzitter van de Portugese bond bedanken. Zijn woorden hebben me trots gemaakt.”

Enige keuze

Daarmee refereerde de Portugese oefenmeester aan een gesprek met Fernando Gomes over de mogelijke aanstelling als bondscoach van Portugal. “Ik was niet zijn eerste maar ook zijn enige keuze. Maar ik heb besloten het niet te doen. Ik zit hier en daar gaat het om.”

Het verhaal van Mourinho strookt niet met de verklaring van Gomes, die juist uitsprak bij de presentatie van de nieuwe bondscoach dat verder niemand een concreet aanbod heeft ontvangen behalve Martínez. “Bij het opstellen van een profiel hebben we met veel mensen gesproken. Ik spreek met de meeste Portugese trainers. Het enige concrete voorstel werd gedaan aan Martínez.”

Eindigt AS Roma tegen Fiorentina in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Mourinho een goede bondscoach zou zijn?

  • Ja, hij kan zomaar een EK of WK winnen met Portugal
  • Nee, is typisch een clubtrainer
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie