Mossou: ‘Als je eerlijk bent en kijkt naar de top drie..’

Foto: Mossou: ‘Als je eerlijk bent en kijkt naar de top drie..’

Sjoerd Mossou is bepaald niet onder de indruk van hert niveau van Feyenoord, Ajax en PSV dit seizoen. De journalist kan zich er wel in vinden dat we dit seizoen ‘een kampioen van de armoede’ gaan krijgen in de Eredivisie, wie het ook wordt.

“Eén wedstrijd verandert meteen het beeld bij iedereen. Het is superleuk om te volgen en ik hoop dat het nog heel lang spannend blijft”, opent Mossou in de AD Voetbalpodcast. “Kampioen van de armoede? Als je eerlijk bent, dan is dat ook wel een beetje zo als je kijkt naar de top drie. Ze zijn allemaal minder dan vorig seizoen.. Ajax duidelijk. Feyenoord ook duidelijk, kwalitatief en individueel, minder dan vorig seizoen en PSV voetbalt veel minder dan onder Schmidt. Daar kun je niet omheen, maar dat maakt de competitie niet minder leuk.”

Precies daarom mogen clubs als FC Twente en AZ plots ook dromen van de titel, meent Mossou. “AZ en Twente zitten er een stuk dichterbij, omdat de top drie een stuk minder is dit jaar. Als je kijkt naar de elftallen en de manier van voetballen, dit kan volgend jaar zo weer anders zijn, maar dan moet je constateren dat ze alle drie minder zijn.”

PSV

“PSV zou in principe in staat moeten zijn om een goede counterploeg te zijn. Daar hebben ze ook de type spelers voor en dat kunnen ze ook redelijk goed uitvoeren. Een groot deel van de wedstrijden wist ik alleen niet zo goed wat het idee was bij PSV. De ene helft liep naar voren en de andere helft liep naar achter. Er zitten te weinig vastigheden in het spel. Daarin stellen ze gewoon teleur. Ze hebben kwalitatief mindere spelers dan Ajax, maar gezien alle problemen bij Ajax hadden ze gewoon bovenaan moeten staan.”

Feyenoord

Dat Feyenoord met minder kwaliteit momenteel bovenaan staat, noemt Mossou tot slot ‘erg knap’. “Feyenoord heeft te weinig spelers die een wedstrijd kunnen beslissen op basis van een individuele actie. Vorig jaar hadden ze dat een stuk meer met bijvoorbeeld Dessers en Sinisterra. Daarin hebben ze gewoon ingeleverd en dat zie je terug in de wedstrijden. Des te knapper dat ze bovenaan staan. Ze staan nog drie punten los in een hele zware serie wedstrijden.” Al vindt de journalist wel dat Feyenoord met gelijke spelen tegen Ajax, Twente en PSV niet naar behoren presteerde in de topduels. “Drie punten uit drie toppers is onder de streep te weinig, zeker omdat je de bovenliggende partij bent. Je had minimaal vijf punten moeten pakken uit deze drie topduels.”

Feyenoord landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Dit seizoen krijgen we een Kampioen van de Armoede

  • Eens
  • Oneens
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:07
15+
‘Fenomenale’ Van Persie junior dient zicht aan
13:48
11+
De ‘angstgegner’ van Ajax heeft geen geheimen: “Vooral geluk”
13:34
46+
‘Ajax moet aan de slag met zielsongelukkige speler’
13:19
52+
“De volgende kluns staat al klaar voor Vitesse”
13:18
12+
Roda zegt contracten van Van de Pavert en Joppen formeel op
13:00
33+
Op deze datum keert Mark Rutte terug aan tafel bij Vandaag Inside
12:45
196+
‘Onhoudbare Kökcü droomt van Galatasaray of Fenerbahçe’
12:32
62+
Riskante zes uur lang durende operatie Henk de Jong geslaagd
12:18
318+
AD: Feyenoord heeft eerste zomeraanwinst al beet
12:00
111+
Ajax legt Taylor het zwijgen op
11:46
703+
‘Bizarre wending in PSG-soap rond Xavi Simons’
11:34
90+
‘Verdediger heeft laatste wedstrijd voor PSV al gespeeld’
11:29
133+
EXCLUSIEF: Oranje-killer Emiliano Martínez verklapt geheim
11:20
78+
‘PSV mist teringlijers in de ploeg, cowboys’
11:04
187+
Heitinga heeft duidelijke boodschap voor bankzitter Brobbey
10:49
152+
‘Enorme Europa League-opsteker voor fans Feyenoord’
10:48
27+
Advocaat weggestuurde Mexicaanse Roda JC-directeur De la Vega nu zelf geschorst
10:35
331+
Telegraaf merkt ‘kopzorgen voor koploper’ Feyenoord: “Wacht zware periode”
10:21
208+
Steun voor Van Seumeren na kleedkamerruzie: ‘Hij had wel de goede te pakken’
10:02
1091+
‘Brobbey na dit seizoen weer weg bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie