Mogelijke Ajax-debutant is fit voor duel tegen Bodø/Glimt

Foto: Mogelijke Ajax-debutant is fit voor duel tegen Bodø/Glimt

Ajax kan in de Conference League-wedstrijd tegen Bodø/Glimt gebruik gaan maken van Devyne Rensch én Ahmetcan Kaplan. Beide spelers lagen er met een blessure uit, maar zijn nu weer terug. Kaplan kan tegen de Noorse tegenstander zijn debuut gaan maken voor het eerste van Ajax. Trainer John van ‘t Schip is voorzichtig met Kaplan en geeft aan dat de fans geen wonderen van hem moeten verwachten.

Kaplan kan debuteren voor Ajax

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Bodø/Glimt gaat Van ‘t Schip in op de situatie van Kaplan. De Turkse verdediger heeft er namelijk erg lang uitgeleden. “Hij heeft genoeg wedstrijden negentig minuten gespeeld bij Jong. Uit voorzorg hebben we dus gezegd dat 45 minuten genoeg was. Hij kan uiteraard spelen, ook als basisspeler, maar of dat gaat gebeuren, dat zie je morgen.”

De 21-jarige verdediger kwam in 2022 voor bijna 10 miljoen euro over naar Ajax. Door een kruisbandblessure heeft Kaplan zijn debuut nog niet kunnen maken bij de Amsterdammers. De laatste weken maakte hij veel minuten in de Keuken Kampioen Divisie. De vraag is nu wat Kaplan toevoegt aan het huidige Ajax. Wat voor een speler is hij vergeleken met de andere opties in de Amsterdamse selectie? “Het is een ander type speler. Hij is sterk in de lucht, heeft een goede inspeelpass, maar het is ook een jonge speler. Na zijn blessure heeft hij alleen in Jong gespeeld”, geeft Van ‘t Schip aan. “Hij is iemand met mogelijkheden, maar we kunnen niet verwachten dat hij het probleem oplost. Dat moeten we met elkaar doen.”

Rensch is terug na een pijntje

Naast Kaplan kan Van ‘t Schip ook weer gebruik gaan maken van Devyne Rensch. De rechtsachter, die ook op de andere posities achterin uit de voeten kan, viel geblesseerd uit tegen PSV en was er niet bij tegen Heerenveen. Met Rensch heeft Van ‘t Schip een ‘ervaren’ speler erbij die de achterhoede een kwaliteitsimpuls kan geven.

Kaplan gaat Ajax beter maken?

  • Ja, hij zal het goed doen in Amsterdam
  • Ooit wel, maar hij moet tijd krijgen
  • Nee, hij Ajax niet direct beter maken
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie