Mikky Kiemeney reageert op ‘transfer Frenkie de Jong’

Foto: Mikky Kiemeney reageert op ‘transfer Frenkie de Jong’

Elke transferperiode is het weer raak: Frenkie de Jong wordt in verband gebracht met een vertrek bij zijn werkgever FC Barcelona. In de voorbije zomer was Manchester United voor hem in de markt en de fans van The Red Devils hopen nog steeds op de komst van de spelmaker van het Nederlands elftal.

De vriendin van De Jong, Mikky Kiemeney, organiseerde een zogenaamde ‘ask me anything‘ op haar Instagram-account en werd door een fan van The Mancunians geconfronteerd met de vraag ‘When is Frenkie coming to Manchester?’. Ze besloot gevat te reageren en deelde een afbeelding van het speelschema van Barça, dat op 23 februari aanstaande op Old Trafford tegen United speelt in de Europa League… “23-2 I guess…”

In de afgelopen zomer werd Frenkie de Jong eigenlijk een beetje naar buiten gewerkt door Barcelona, dat van zijn aanzienlijke salaris af wilde. “Op een gegeven moment publiceerde een krant dingen uit mijn contract”, zei de oud-Ajacied daar onlangs over in een interview. “Ik heb het niet gelekt en er was maar één andere partij die het contract ook had. Dus dat moest wel van de club komen. Dan denk je wel: dit is niet nodig. En opeens was er een brief met de vraag of mijn contract wel geldig was, omdat de vorige voorzitter Bartomeu dat niet meer had mogen afsluiten. Ik vond het irritant dat de club het deed, maar had er geen invloed op.”

‘Barça zit in de lift’

De middenvelder wilde echter helemaal niet weg uit het Camp Nou-stadion… “Ik denk dat de club nu ook wel weer in de lift zit, de stijgende lijn te pakken heeft. In de Champions League was het natuurlijk hartstikke slecht en daar is iedereen teleurgesteld over, maar in de competitie gaat het goed. Er zijn jonge spelers met potentie en het team is een stuk beter. En ik ben heel erg gelukkig in Barcelona. Als ik speel is het top en qua wonen is het perfect. Wat realistischer is: wereldkampioen worden of de titel pakken in La Liga? Allebei.”

Manchester United viste dus achter het net en kwam uiteindelijk uit bij Casemiro van Real Madrid. Die doet het na zijn transfer naar The Red Devils geweldig in de Premier League, al kreeg hij in het voorbije weekend wel een rode kaart na een opstootje.

Snap jij dat De Jong per se bij Barça wil blijven?

  • Ik wel
  • Ik niet
1224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie