Mbappé schiet PSG eigenhandig naar volgende CL-ronde

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain naar de kwartfinale van de Champions League geleid. De Fransman, die PSG na dit seizoen verlaat, scoorde twee keer tijdens de overwinning op Real Sociedad in de achtste finale.

Wedstrijdverslag Real Sociedad – Paris Saint-Germain

Na het verlies in Parijs moest Real Sociedad hopen op een mirakel, maar ze waren in het begin van de wedstrijd een aantal keer serieus gevaarlijk. Toch kreeg PSG de eerste grote kans. Mbappé snelde langs de verdediging, gaf de bal aan Bradley Barcola, maar die schoot recht op Real Sociedad-doelman Alejandro Remiro.

Na een kwartier spelen scoorde de uitploeg alsnog. Mbappé werd diep gestuurd door Dembelé, maar de bal leek te hard. Met zijn snelheid was de Franse snelheidsduivel erdediger Igor Zubeldia te slim af en schoot hard raak in de verre hoek. De kracht van de bal was zo groot dat een deel van het Spaanse net kapot ging. Na een korte onderbreking kon de wedstrijd echter weer hervat worden.

In het begin van de tweede helft zocht Real Sociedad nog naar de gelijkmaker, maar tien minuten na de rust vernietigde Mbappé alle Spaanse hoop. De veelbesproken Fransman vertrok vanaf zijn eigen helft, kon door geen van de verdedigers worden ingehaald en schoot de bal in de korte hoek. Daarmee liet hij Spanje alvast kennismaken met de plaaggeest die vanaf volgend seizoen wekelijks te zien is in het shirt van Real Madrid. Dat wordt nog wat…

Mikel Merino deed in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog wat terug: de middenvelder redde de eer namens de Spanjaarden en maakte de enige treffer voor Sociedad over twee duels. Eindstand in San Sebastian: 1-2.