‘Mbappé bestbetaalde speler ter wereld’

Foto: ‘Mbappé bestbetaalde speler ter wereld’

Het is een publiek geheim dat Kylian Mbappé na afloop van het huidige voetbalseizoen transfervrij van Paris Saint-Germain naar Real Madrid vertrekt. BILD kent de ins-en-outs van de deal en meldt vandaag dat de Fransman de bestbetaalde speler ter wereld wordt.

Er zou namelijk een contract voor hem klaarliggen in het Estadio Santiago Bernabéu ter waarde van vijftig miljoen euro bruto per jaar. Daarmee geeft hij zijn huidige ploeggenoten bij PSG Neymar en Lionel Messi (allebei rond de veertig miljoen euro) het nakijken.

De deal zou zo goed als beklonken zijn, maar we moeten nog eventjes wachten op witte rook. In de volgende ronde van de Champions League spelen Paris Saint-Germain en Real Madrid tegen elkaar en De Koninklijke is volgens BILD van plan om de transfer daarna pas wereldkundig te maken.

Drie keer is… geen scheepsrecht

In de afgelopen zomer brachten de Madrilenen tot drie keer toe een bod uit op Mbappé (maximaal zelfs tweehonderd miljoen euro), maar PSG zei steeds ‘nee’. Dat komt de gedoodverfde Ligue 1-kampioen duur te staan, want nu loopt hun spits dus gratis en voor niets de deur uit; de international van het Franse nationale team beschikt immers over een aflopend contract in het Parc des Princes.

Mbappé vertelde een tijdje geleden aan L’Équipe: “Ik ben verbonden aan PSG. Als ik afgelopen zomer zou zijn vertrokken, dan zou het alleen maar Real Madrid zijn geweest. Als ik zeg dat ik wil vertrekken, dan wil ik zeggen dat ik naar Real Madrid wil. Real Madrid deed een aanbieding. Ik dacht dat mijn tijd bij PSG voorbij was. Een transfer was de, logische, volgende stap. Een andere club? Néé. Ik ben gehecht aan Parijs. Ik zou alleen naar Real Madrid zijn gegaan.”

Verdien 2.15 keer je inleg als Real van Athletic Bilbao wint!

Bizar bedrag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie