Martínez: ‘Lastig, veel over gepraat bij Ajax’

Foto: Martínez: ‘Lastig, veel over gepraat bij Ajax’

Lisandro Martínez is inmiddels een absolute sterkhouder bij Ajax. De Argentijn zat vorig jaar nog heel vaak op de bank in Amsterdam, onder coach Erik ten Hag. Dankzij hulp van Winston Bogarde werd hij echter beter en beter. Nu moet hij alleen nog iets meer zijn emoties onder controle gaan zien te houden.

“Toen ik bij Ajax kwam, liet ik mijn emoties vaak gaan op het veld. Ik vond het lastig om rustig te blijven. Ik heb vooral veel met Winston Bogarde gepraat over hoe ik met mijn emoties moet omgaan. Het gaat erom dat je in balans bent, in controle. Wel de strijd aangaan, maar van binnen rustig blijven. Dat gaat nu een stuk beter”, vertelt Martínez aan Ajax Life.

Zwakte juist ook een kracht

Al is zijn temperament en passie juist ook een sterk punt, weet de linkspoot. “In Argentinië, maar ook Brazilië, leer je van jongs af aan dat je moet strijden. Op het veld om te winnen, maar ook voor een bord eten. Om te overleven dus.”

Wat dat betreft zijn Nederlandse talenten aardig verwend. “Als je in de jeugdopleiding van een voetbalclub zit, moet je elke dag alles uit jezelf halen. Er zijn zo twintig andere jongens die jouw plekje willen en daarmee ook een grotere kans krijgen op een beter leven. In Nederland hebben jeugdspelers het over het algemeen beter, bijna alles wordt voor ze geregeld. De échte uitdaging om te vechten, ontbreekt daardoor”, stelt Martínez tot slot.

TIP: Een even aantal goals bij Ajax-PEC? Win 1.88 keer je inleg bij Circus!

Martinez is nu al wereldtop

  • Eens
  • Oneens
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie