‘Manchester City en Chelsea moeten vrezen voor degradatie

Foto: ‘Manchester City en Chelsea moeten vrezen voor degradatie

Manchester City en Chelsea krijgen mogelijk een fikse straf voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels, meldt The Times. In het ergste geval degraderen ze uit de Premier League.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Onderzoek naar handelen Chelsea en Manchester City

Dat er een onderzoek naar Manchester City loopt, is al geen verrassing meer. De huidige koploper van de Premier League wordt ervan verdacht dat het maar liefst 115 overtredingen heeft begaan, wat in een tijdsbestek van negen jaar plaatsvond. Het zou daarbij volgens de krant onder meer gaan over sponsors en andere contracten.

De situatie van Chelsea is naar verluidt ook zorgwekkend. In de periode dat de Londenaren nog Roman Abramovich als eigenaar hadden, zouden de Engelsen niet volgens de regels hebben gehandeld. Het zorgt ervoor dat Chelsea, dat na twaalf speelronden op de tiende plaats in de competitie staat, moet oppassen voor een straf.

Straf voor Everton zorgt voor angst

Het nieuws van deze week over Everton zou beide clubs laten zweten. De club uit Liverpool kreeg te horen dat het maar liefst 10 punten in mindering krijgt voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Daardoor staat Everton, dat in beroep gaat, momenteel op de negentiende plek in de Premier League en moet het met de onderste ploegen strijden.

Volgens de Engelse krant is het dan ook niet uit te sluiten dat Manchester City en Chelsea nóg zwaarder worden bestraft. Het zou kunnen betekenen dat het 30 punten in mindering krijgt of zelfs degradeert naar de Championship. Aangezien de uitslag van het onderzoek nog even op zich laat wachten, blijft het voorlopig afwachten.

Is deze straf realistisch?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1618+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie