‘Malacia-stunt bij United’

Foto: ‘Malacia-stunt bij United’

Er werd redelijk verbaasd gereageerd toen Manchester United een stokje stak voor de transfer van Tyrell Malacia naar Olympique Lyon. De Engelse grootmacht kaapte de oud-speler van Feyenoord voor de neus van Peter Bosz, trainer van Lyon, weg. In de Engelse pers beginnen de mensen steeds beter te begrijpen waarom Ten Hag Malacia zo graag wilde hebben. 

Het toonaangevende The Telegraph was vol lof over de prestaties van Malacia tegen Southampton. “Malacia lijkt een enorme verbetering ten opzichte van wat er voorheen op linksback stond. Hij is snel, wendbaar en moeilijk te passeren met zijn telescopische benen en uitstekende slidings.”

Tyrell Malacia 

De Nederlandse verdediger haalde dan niet het niveau dat hij aantikte tegen Liverpool, iets wat gezien de tegenstander ook niet heel gek is. Dat gold immers voor héél United. Toch zag The Times dat de defensie het goed dicht hield – en daar had Malacia ook zijn aandeel in. De krant schreef: “Het was misschien geen overwinning met dezelfde intensiteit als tegen Liverpool, maar het kan niet genoeg worden benadrukt hoe belangrijk deze overwinning is voor Ten Hag. De verbouwing van het team is in volle gang. De verdediging ziet er meer solide uit onder leiding van Raphaël Varane.”

Manchester United

Malacia moest in de eerste twee wedstrijden van het seizoen Luke Shaw voorrang geven als linksback, maar lijkt na twee sterke optredens tegen Liverpool en Southampton aanspraak te maken op een vaste basisplek in het team van Ten Hag. Mocht dat zo zijn, zorgt Malacia voor een United-stunt door als aankoop van nog geen vijftien miljoen euro de peperdure Engels international Shaw uit de basis te spelen. 

Eén zwaluw maakt nog geen (voetbal)zomer. Twee ook niet. Dat zal Malacia ongetwijfeld ook weten, waardoor de Nederlander voorlopig genoeg uitdagingen heeft bij United. De speeltijd in de Premier League zal de kansen voor Malacia op een basisplaats bij Oranje immers ook geen windeieren leggen. 

TIP: Wint United van Leicester City? Pak 2x je inzet!Behoudt Malacia zijn basisplek?

  • Ja
  • Nee
716+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie