Madueke-transfer: ‘Chelsea is volledig de weg kwijt’

Foto: Madueke-transfer: ‘Chelsea is volledig de weg kwijt’

Noni Madueke heeft PSV officieel verlaten voor Chelsea, dat een fiks miljoenenbedrag aftikt voor zijn jongste aanwinst. Wim Kieft verbaast zich daar wel over en stelt in zijn column in De Telegraaf dat The Blues volledig de weg kwijt zijn…

“Noni Madueke keert terug naar Londen”, begint de oud-voetballer en huidige televisiepersoonlijkheid zijn verhaal. In 2018 kwam hij als 16-jarige vanuit de jeugd van Tottenham Hotspur naar de PSV Academy. Nu koopt Chelsea hem exclusief bonussen voor 35 miljoen euro. Het valt goed te begrijpen dat hij als 20-jarige graag terug wil naar Engeland en Chelsea is geen kleine club. Toch vertelt het ook de waanzin van de voetballerij als je de prestaties van Madueke bij PSV afzet tegen het bedrag dat voor hem wordt betaald. Alhoewel, bij Chelsea zijn ze volledig de weg kwijt met een half miljard aan investeringen zonder één topspeler opgehaald te hebben.”

Kieft constateert dat het rendement van Madueke het niet haalt bij dat van Gakpo in zijn tijd in het Philips Stadion: “Vanuit dat oogpunt is het strik eromheen en wegwezen en begrijp je ze in Eindhoven wel. Ze hadden die 35 miljoen euro niet direct nodig bij PSV, maar zagen dit als een buitenkansje.”

‘PSV heeft te weinig ontvangen voor Gakpo’

“Die 35 miljoen euro voor Madueke betekent trouwens dat PSV te weinig heeft ontvangen van Liverpool voor Cody Gakpo”, vervolgt de oud-international. “Hij kostte ’slechts’ vijftig miljoen euro en scoorde bij PSV een enorm hoog rendement vorig seizoen en tot het WK dit seizoen. En nog eens drie doelpunten op het WK.”

Chelsea volledig de weg kwijt?

  • Ja, vind ik ook
  • Nee, vind ik niet
476+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie