Lof voor Feyenoord: “Ziet er ontzettend goed uit”

Foto: Lof voor Feyenoord: “Ziet er ontzettend goed uit”

Afgelopen zomer verliet hij Feyenoord voor FC Basel, maar middenvelder Wouter Burger volgt de Rotterdammers nog altijd op de voet. Waar mogelijk bekijkt hij vanuit Zwitserland alle wedstrijden van zijn oude liefde, zo vertelt-ie aan FR12.

“Wij spelen altijd om half 5, Feyenoord dan vaak om half 3. Meestal kijk ik in de bus naar het stadion naar hun wedstrijden. Tot de rust, daarna komt mijn eigen wedstrijd”, begint Burger, die nu een maand of drie in Basel vertoeft. “Wat Feyenoord nu aan het neerzetten is, ziet er ontzettend goed uit. Niet alleen bij het eerste, maar in de gehele organisatie. Ik hoop dat ze dit door kunnen trekken. Dat heeft de club echt nodig.” Burger had er graag deel van uit gemaakt, maar heeft desondanks geen spijt. “Ik lag lekker in de groep en zat echt op mijn plek, maar soms moet je voor jezelf kiezen. Ik denk dat dit het juiste moment was om naar Basel te vertrekken.”

Basel vergelijken met Feyenoord vindt hij lastig. “Zoals je na die goal van Dessers in Praag al dat bier de lucht in ziet vliegen, dat is uniek. Maar hier zijn de supporters net zo fanatiek. Zelfs wanneer we in de beker tegen een vijfdeklasser spelen, reizen ze ons nog achterna en zingen ze negentig minuten lang. Bij Feyenoord schreeuwen ze je juist naar voren als je die goal nodig hebt. Dat steuntje in de rug voel je zo erg. Het is moeilijk te vergelijken, maar het zijn allebei prachtige volksclubs.”

Arne Slot

Als laatst looft Burger nog Arne Slot. “In die korte periode ben ik zeer onder de indruk geraakt van hoe hij het voetbal benadert. Het was mooi om van dichtbij te zien hoe hij zijn speelstijl erin heeft geslepen, hoe hij Feyenoord liet voetballen op de manier waarvan hij dacht dat het het effectiefst was. Dat zijn dingen die ik mee kan nemen in de rest van mijn carrière om een nog betere speler te worden.”

Odds bij bet365: winst Feyenoord 1,20 gelijkspel 7.00, winst Fortuna 13.00

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Wouter Burger (@wouterburger_)

Zie jij hem nog wel eens terugkeren bij Feyenoord?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie