Lijnders neemt zorgen weg: “Altijd in het belang van de club”

Foto: Lijnders neemt zorgen weg: “Altijd in het belang van de club”

Pepijn Lijnders maakt zich geen zorgen over de toekomst van Liverpool. Naar verluidt zou grootaandeelhouder Fenway Sports Group (FSG) de club in de verkoop willen zetten, iets dat door hen in een statement niet werd ontkend.

Richting het League Cup-duel met Derby County stond Lijnders de pers te woord. “Wat ik prettig vind aan deze club, is dat we altijd gefocust zijn. Jurgen en ik hebben even gesproken over het eigenaarschap, maar verlegden daarna de focus naar deze wedstrijd”, zei de Nederlandse assistent over de hardnekkige geruchten. FSG meldde dat verschillende derde partijen ‘regelmatig’ interesse tonen om aandeelhouder bij Liverpool te worden en dat ‘nieuwe aandeelhouders’ in overweging genomen zullen worden onder de juiste voorwaarden.

“Iedereen die ons kent als club, weet dat we een goede relatie hebben met de eigenaars. De eigenaars handelen altijd in het belang van de club”, stelde Lijnders. “Het statement was helder. Het is niet nieuw dat een club probeert nieuwe investeerders te strikken. Ik vind dat we goede eigenaars hebben. Ze hebben een van de beste trainers ter wereld voor zeven jaar behouden, dat zegt veel. Ze hebben ook onze topspelers vastgelegd en we hebben een stabiele jeugdopleiding, waar ze in hebben geïnvesteerd.”

Talenten

Veel spelers uit die jeugdopleiding zullen tegen Derby de kans krijgen. “Als je voor deze club werkt, moet je vertrouwen hebben in jonge spelers. De generaties voor ons hebben deze club gemaakt. Natuurlijk gaan we jonge spelers in actie zien”, aldus Lijnders. “Het zou idioot zijn om ze niet in te zetten. Onze talenten stellen ons nooit teleur. Hopelijk gaan we scousers in actie zien. Kun je je voorstellen dat een scouser voor het oog van the Kop scoort?”

Toch maken ook talenten die niet uit de regio komen, kans op een basisplaats. Zo maakte de Spaanse controleur Stefan Bajcetic veel indruk. “Het is een genot om Stefan te zien spelen. Hij heeft alles wat we verlangen van een middenvelder. Hij is jong, gretig en bewijst iedere dag op de training dat hij er klaar voor is. Ik kan nog niet zeggen of hij een basisplaats krijgt, dat zullen we morgen zien. Soms levert de jeugdopleiding een cadeautje af, hij is zo iemand”, besloot Lijnders.

Zie je Liverpool – Derby County in 2-0 eindigen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moeten de Liverpool-fans zich zorgen maken?

  • Ja
  • Nee
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie