Leeuwenburgh reageert: was tegengoal zijn blunder?

Foto: Leeuwenburgh reageert: was tegengoal zijn blunder?

Gisteren wist FC Groningen ook van PEC Zwolle niet te winnen: 1-1. De nummer laatst van de Eredivisie kwam in het hoge noorden zelfs op voorsprong dankzij een afstandsschot van Mees de Wit. Een goed schot, maar was-ie niet houdbaar voor doelman Peter Leeuwenburgh?

De oud-Ajacied, afgelopen zomer opgepikt in Zuid-Afrika, ligt al langere tijd onder een vergrootglas en zag er ook gisteren weer niet al te zeker uit. Zelf reageert Leeuwenburgh bij ESPN: “Ik denk dat het een beetje allebei is. De afstand was redelijk groot en er zat een redelijke zwabber in, de bal draaide weg en daalde vrij laat. Van die afstand heb je het gevoel dat er meer aan te doen viel. Een grote fout is het niet, maar ik heb wel het gevoel dat er meer uit te halen viel.”

De boomlange sluitpost zag zijn ploeg dankzij een Zwols eigen doelpunt nog wel op gelijke hoogte komen, maar moest daarna juist zelf volop in actie komen om een nederlaag alsnog te vermijden. “Het was niet des FC Groningen, thuis. Het is lastig te verklaren, zeker meteen na zo’n wedstrijd. Het was niet goed, maar het gevoel was wel goed. Dit is een teleurstelling, het voelt eigenlijk als een verlies.”

Mees de Wit

Doelpuntenmaker De Wit reageerde zelf al in De Stentor: “Ja, toen wist ik het al: deze gaat erin. Zo lekker raakte ‘m. Het was misschien wel mijn mooiste ooit. Ook omdat de bal de lat kuste. Dat maakt zo’n doelpunt nog mooier. En het geeft natuurlijk heel veel zelfvertrouwen.”

Gokken op FC Groningen en PEC Zwolle? Bij bet365 vind je de beste odds!

Was het een fout van de keeper?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
23+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie