‘Laatste kans voor grote ‘Van Gaal-show”

Foto: ‘Laatste kans voor grote ‘Van Gaal-show”

Louis van Gaal is ervan overtuigd dat Nederland wereldkampioen kan worden. De bondscoach trekt volledig de aandacht naar zich toe stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf, maar volgens de voetbaljournalist is het ook de hoogste tijd dat Van Gaal gaat leveren.

Driessen schrijft dat Van Gaal zich pretendeert als beste bondscoach ooit, maar volgens hem moet de huidige bondscoach nog een pas op de plaats maken. “Hoewel de eigenschap bescheidenheid hem vreemd is, past bescheidenheid Van Gaal als zijn prestaties als bondscoach van het Nederlands elftal worden doorgelicht. Michels staat op 1 met een finaleplaats op het WK 1974 en de Europese titel van 1988.”

Volgens Driessen moet Van Gaal nog een tweetal bondscoaches voorlaten die betere prestaties kunnen weerleggen. “Op een gedeelde tweede plaats komt het duo Ernst Happel-Jan Zwartkruis, de Oostenrijkse supervisor en Nederlandse bondscoach, die samen de WK-finale van 1978 bereikten en verloren van gastland Argentinië. Samen met Bert van Marwijk, die als derde een WK-finale haalde en verloor met Oranje, in 2010 in Zuid-Afrika van Spanje.”

Falende Van Gaal

Bovendien stelt de voetbaljournalist dat Van Gaal eerder al eens gefaald heeft. “Daarnaast ’presteerde’ Van Gaal het om zich als enige van de genoemde bondscoaches niet te kwalificeren voor een WK: dat van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Portugal en Ierland waren te sterk voor een lichting spelers, die daarvoor een halve finale van een WK en EK speelde en onder contract stond bij de grote Europese clubs.”

Driessen stelt dan ook dat Van Gaal moet presteren in Qatar. “De grote Van Gaal-show afgelopen zestien maanden ten spijt; om in Van Gaals eigen vocabulaire te blijven: het is de hoogste tijd voor hem om te leveren. Het is zijn laatste serieuze kans.”

Daarbij denkt Driessen dat Oranje bij voorbaat niet kansloos is. “Het noodzakelijk geluk is aan de zijde van Van Gaal. Gekoppeld aan middelmatige landen in de eerste en tweede ronde. Terwijl het blessurespook topscorer en assistkoning Memphis Depay alleen uit de basis houdt tegen Senegal, maar Nederland verder niet op de hielen zit. Alle seinen staan op groen voor Oranjes vierde WK-finale. Als Van Gaal zo’n goede bondscoach is als hij pretendeert te zijn.”

Vindt jij Van Gaal de beste bondscoach ooit?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Michels is de beste
  • Nee, van Marwijk is de beste
  • Nee, Ernst Happel is de beste
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie