Kwakman wijst wissel die Feyenoord die zege opleverde aan

Foto: Kwakman wijst wissel die Feyenoord die zege opleverde aan

Met pijn en moeite won Feyenoord afgelopen weekend wederom; nu van FC Groningen, met 1-0. Van doorslaggevend belang was het inbrengen van Danilo Pereira als aanvalspartner van Santiago Giménez, zo zag analist Kees Kwakman.

“Danilo bij Giménez werkte goed bij het slotoffensief. Danilo kan dan in de 16 spelen, Dilrosun gedraagt zich meer als een spelverdeler”, stipt Kwakman aan. Kenneth Perez heeft veel vertrouwen in de koploper van de Eredivisie. “Je hebt altijd het gevoel bij Feyenoord dat ze nog scoren in de slotfase. Dat gevoel hebben ze zelf gecreëerd door het vaak te doen. Het verschil na die rode kaart is dat Feyenoord daarna niet meer hoefde te vrezen voor de omschakeling van Groningen. Feyenoord heeft bewezen dat ze heel goed om kunnen gaan met die slotfase.”

Kwakman: “Vaak zie je bij Feyenoord in de slotfase dat ze de afvallende bal oppakken, waardoor ze druk kunnen blijven zetten. Het kan een keer gebeuren dat ze wel in de slotfase tegen een counter aanlopen, maar tot nu toe nog niet.”

Verbeterpunten

Perez ziet nog wel verbeterpunten voor de ploeg: “Je wilt er naar toe dat je wedstrijden makkelijker wint. Als dit de mindere fase is van Feyenoord valt het mee. Ze hebben nu een aantal makkelijke tegenstanders. Als Feyenoord kampioen wordt, is dat niet omdat ze de beste spelers hebben, wel de beste trainer. Maar vooral omdat ze het hardst werken. Iedereen sprint volle bak terug bij balverlies.”

De analist was altijd kritisch op Orkun Kökçü, maar de Turk is beter geworden, ziet Perez: “De ontwikkeling van Kökcü is groot wat betreft de intensiteit waarmee hij speelt en zijn fitheid. Hij heeft door Slot ingezien wat er echt nodig is op dit niveau.”

Danilo moet in de basis

  • Eens
  • Oneens
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie