Kuyt bevestigt vertrek assistent-trainer: ‘Dat zat eraan te komen’

Foto: Kuyt bevestigt vertrek assistent-trainer: ‘Dat zat eraan te komen’

Dirk Kuyt moet het de rest van het seizoen doen zonder zijn assistent Chris van der Weerden. Van der Weerden vertrek naar Vitesse, zo vertelde Kuyt vrijdagavond voor de camera’s van ESPN. Van der Weerden gaat in Arnhem weer samenwerken met Philip Cocu.

Kuyt vindt het persoonlijk jammer dat Van der Weerden naar Vitesse gaat. “Chris heeft in de kleedkamer bekendgemaakt dat hij vanaf morgen naar Vitesse gaat. Het was fantastisch om hem als assistent te hebben.” Desondanks zag de oefenmeester de stap van zijn assistent-trainer wel aankomen. “Ik kende ook zijn relatie met Philip, niet alleen vriendschappelijk maar ook zakelijk. Dat wisten we van tevoren, dus we waren ook redelijk goed voorbereid als hij die stap zou maken. We wisten hoe we het moesten opvolgen. Die opvolger hebben we ook, maar zolang het contract nog niet getekend is, lijkt het me niet verstandig zijn naam te noemen.”

Reactie Kuyt

Kuyt leed vrijdagavond een gevoelige 1-3 nederlaag tegen Jong PSV, waardoor zijn positie verder onder druk is komen te staan. Na afloop van het duel verklaarde Kuyt dat het ADO ook allemaal niet meezit momenteel. “Na PEC Zwolle-uit hoop je dat door te kunnen trekken. Ik zie echt dingen die ik graag wil zien: mooie aanvalsopbouw, een goede eerste kans. Als die erin gaan, wordt het makkelijker, maar wij hebben het al weken heel moeilijk en kunnen ons daarin nog niet belonen. Dan moet je gewoon keihard werken.”

TIP: Spelen NEC en Feyenoord gelijk? De odd is 4.35!

Is de stap van Van der Weerden logisch?

  • Ja, bij ADO komt het toch niet meer goed
  • Nee, het is een zwakke actie om ADO nu te verlaten
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie