KUDDE LEEUWINNEN heeft nog APPELTJE te SCHILLEN | SN Extra

Foto: KUDDE LEEUWINNEN heeft nog APPELTJE te SCHILLEN | SN Extra

Het WK Vrouwen met de Oranje Leeuwinnen is begonnen, maar dit mondiale toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland is anders dan anders. Dat vertelt ook Anouk Hoogendijk in een SN Extra-video over het WK en de kansen voor de Leeuwinnen. Zij ziet problemen, maar ook kansen. “Zes weken op elkaars lip is gewoon erg lastig. Je bent echt een kudde, een kudde Leeuwinnen. Maar ze hebben nog wel een appeltje te schillen.”

Anouk Hoogendijk spreekt zich uit over kansen Oranje Leeuwinnen op WK Vrouwen

Lees hier ook onze uitgebreide analyse van de Oranje Leeuwinnen voor het WK Vrouwen

‘De meiden stralen nu echt vertrouwen uit’

Dat spreekwoordelijke appeltje moet geschild worden tegen de Verenigde Staten. Dat zou een stunt van jewelste zijn. De Verenigde Staten wonnen vier jaar geleden de WK-finale van de Oranje Leeuwinnen (2-0) en zijn gegroeid en nog steeds topfavoriet voor dit WK. Dat terwijl Oranje als nummer acht wordt ingeschaald voor dit eindtoernooi. Toch heeft SoccerNews.nl-presentator en analist Anouk Hoogendijk veel vertrouwen. “In de bondscoach én het team. De meiden stralen zoveel vertrouwen uit. Ze stralen uit dat ze van iedereen kunnen winnen. Van: kom maar op! Normaal vind ik ze voorzichtig, maar nu stralen en spreken ze het ook echt uit.”

‘Alles wordt bepaald. Van wat je eet tot wat je aantrekt’

Hoogendijk verwacht dan ook dat de Leeuwinnen ver kunnen komen, maar dat betekent ook dat ze tot wel zes weken op elkaars lip zitten. “Dan worden er veel spelletjes gespeeld. Het is ook erg pittig, je zit dag en nacht op team. Je hebt een programma van ‘s ochtends tot ‘s avonds, van wat je eet tot wat je aantrekt. Je bent dan echt onderdeel van een kudde, een kudde Leeuwinnen.” De voormalige Leeuwin ziet dan ook een belangrijke taak weggelegd voor bondscoach Andries Jonker. “Hij moet iedereen scherp houden en ervoor zorgen dat iedereen er zin in blijft houden. Dat ze het leuk blijven houden. Af en toe wat vrije momenten geven. De familie kan je nu niet langs laten komen, want die zijn er niet om dat het te ver en te duur is. Je hebt dan geen mensen om je heen en er is geen Oranjelegioen.”

Vanwege heel veel factoren kan het dan weleens een erg tegenvallend WK worden voor Oranje. Zo denkt Hoogendijk er niet over, want zij heeft met eigen ogen gezien hoe de Oranjeselectie is en hoeveel zin de speelsters in het WK hebben. “Oranje kan ver komen, er is genoeg vertrouwen en kwaliteit in het team.”

SN Extra

In SN Extra zie je (korte) videofragmenten voorbij komen van de video’s en podcasts van SoccerNews.nl. Opvallende uitspraken, nieuwtjes en bloopers, je vindt ze bij SN Extra.

Heb jij net zoveel vertrouwen als Anouk Hoogendijk?

  • Ja, we worden wereldkampioen!
  • Ja, we gaan ver komen
  • Nee, dit wordt niks
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie