Koeman legt uit: “Hij is niet okselfris”

Foto: Koeman legt uit: “Hij is niet okselfris”

Ronald Koeman heeft wel degelijk overwogen om Mats Wieffer op te stellen tegen Frankrijk. Volgens de bondscoach van het Nederlands elftal is de Feyenoord-middenvelder simpelweg niet fit genoeg.

Taylor in de basis bij Oranje

Wieffer steekt de laatste maanden in topvorm, waar Kenneth Taylor juist in een moeilijke fase zit bij Ajax. Toch mag laatstgenoemde starten. “Wieffer was geen optie voor de basis. Hij is niet okselfris”, zo verklaarde Koeman tegenover de NOS. Ik was er niet over uit of hij dan wel had gespeeld, maar dat wisten we wel toen hij niet fit genoeg was om te starten. Maar Wieffer was een serieuze optie daar.”

Koeman kiest voor Jurriën Timber als rechtsback, waar Lutsharel Geertruida centraal staat. De bondscoach legt uit: “Luts maakt zijn debuut. Jurriën heeft meer Oranje-ervaring. We zijn de hele week met Timber aan de slag geweest als rechtsback. Hij mag Mbappé vaker tegenhouden. En Mbappé is niet de aanvaller die heel veel meeverdedigd normaliter, dus op rechts hebben we meer ruimte om te voetballen.”

Koeman heeft getracht om rustig te blijven de afgelopen dagen. “Als coach moet je rustig blijven. Als een coach in de war raakt, dan merken de spelers. We hebben hetzelfde elftal ingevuld met andere poppetjes en niet van posities veranderd.”

Buikgriep bij Oranje

Voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd schepte Jeroen Stekelenburg duidelijkheid over de ‘virusinfectie’ bij Oranje. Een vijftal internationals is huiswaarts gekeerd. “Er is een officiële mededeling uit het Nederlandse kamp dat het gaat om een buikgriepvirus, dus geen bedorven eten. Het woord kipkerrie hoeft niet meer trending te zijn op Twitter. Het is een buikgriepvirus.”

De juiste keuze van Koeman?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie