Koeman getipt: “Ideale aanvalspartner voor Depay”

Foto: Koeman getipt: “Ideale aanvalspartner voor Depay”

Memphis Depay moet op het EK een aanvalsduo gaan vormen met Doneyll Malen. Dat is de conclusie van voetbalverslaggever Jeroen Elshoff, afgaande op de interlands. Volgens Elshoff heeft Depay behoefte aan een aanvaller met diepgang naast zich, gezien de spits zelf graag in de bal komt.

Depay en Malen in beeld voor ideaal Oranje-aanvalsduo

Oranje-volger Jeroen Stekelenburg stelt in de NOS Voetbalpodcast dat Depay een speler is die Oranje nodig heeft om ver in het toernooi te komen. “Hij is toch best redelijk in vorm aan het komen, die Memphis Depay.” Ook collega Arman Avsaroglu sluit zich daarbij aan. “Dat is misschien wel de grootste winst van dit blok, want twee of drie maanden geleden hadden we het allemaal over Weghorst, Brobbey en Zirkzee.”

“Toen was het de grote vraag wie de spits van het Nederlands elftal zou worden”, vervolgt de voetbalcommentator. “Ergens op de achtergrond noemden mensen nog wel Memphis, maar alleen als hij nog zou spelen. Nu heeft hij gewoon in twee wedstrijden 75 minuten gespeeld. Vandaag (dinsdagavond, red.) deed hij dat bij vlagen ook best goed. Hij is fit en gaat alleen nog maar fitter worden als hij gewoon heel blijft, dus dat is echt wel winst.”

Elshoff is van mening dat Depay samen moet gaan spelen met Malen. “Ik vind wel dat Memphis baat heeft bij Donyell Malen. Als hij doet wat hij doet, dus uit de spits weg, heb je echt wel iemand nodig die diepte kan maken. Als Malen zijn vorm vasthoudt is het duidelijk. Daar ben ik sowieso een voorstander van, stel spelers op die in vorm zijn!”

Moet Depay en Malen samen voorin spelen bij Oranje?

  • Ja, helemaal mee eens
  • Nee, er zijn betere opties
446+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie