Koeman benoemt doelstellingen tijdens kwalificatiereeks Oranje

Foto: Koeman benoemt doelstellingen tijdens kwalificatiereeks Oranje

Ronald Koeman begint zijn tweede periode als bondscoach van het Nederlands elftal met de lastige EK-kwalificatiewedstrijd bij Frankrijk. In zijn vorige periode als keuzeheer verloor Koeman eerst bij Les Bleus, om vervolgens wraak te nemen in De Kuip.

Opnieuw tegen Fransen

Op de persconferentie van maandagmiddag wordt Koeman gevraagd naar het doel van het team. “Kwalificatie en een resultaat”, aldus de coach die benadrukt dat de uitgangspositie in 2018 moeilijk te vergelijken is met die van nu. “Ik denk dat de situatie nu anders is dan toen. Toen mocht het allemaal wel wat leuker en blijer en qua uitstraling beter. Maar we wisten ook na die 2-1 nederlaag tegen Frankrijk, dat ik wel pissed was. Er zat meer in die wedstrijd. Ik denk nog steeds dat wij heel goed kunnen spelen tegen Frankrijk. Het is niet heel erg veranderd. We weten wat we tegen gaan komen.”

Koeman weet weet wat zijn ploeg te wachten staat in Parijs. “Normaal gesproken is Frankrijk geen ploeg die hoog druk zet. Je zal goed aan de bal moeten zijn, driehoekjes maken. Plus het feit dat je gezien de kwaliteiten van de tegenstander je restverdediging op orde moet hebben. Daar willen we de trainingen voor gebruiken.”

Speelstijl erin slijpen

“Er zullen momenten zijn, dat is ook afhankelijk van een tegenstander, om hoge druk te zetten. Dan vraag je wel iets van de aanvallers”, vervolgde Koeman, die geduld betracht. “Het is duidelijk dat dat in drie dagen niet ineens dusdanig is dat je zegt: het kan niet beter. Het zal tijd kosten en spelers zullen zich dat ook eigen moeten maken. De een brengt dat makkelijker op dan de ander, daar maak je ook keuzes in.”

Denk je dat het favoriet geachte Frankrijk wint?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heldere teksten?

  • Ja, doet ie altijd goed
  • Ik kan er niet veel mee…
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie