KNVB: ‘Richtlijn is niet affluiten bij blessure’

Soccernews

[img align=left]uploads/knvb logo.jpg[/img]De KNVB heeft na de ophef van enkele goals dit seizoen uitleg gegeven over de richtlijnen voor het stilleggen van de wedstrijd bij blessures. Gistermiddag waren veel Feyenoorders ontzet over het feit dat Lazovic scoorde ondanks dat Greene geblesseerd op het veld lag. Eerder dit seizoen scoorde PSV-er Tardelli bij een soortgelijk moment, toen ADO-doelman Postma geblesseerd was geraakt met een dubbele beenbreuk.

De KNVB legt op haar site uit dat zij een internationale richtlijn hanteert, wat beteketent dat een scheidsrechter het spel alleen stil hoeft te leggen wanneer hij daadwerkelijk een ernstige blessure constateert, zoals een hoofd- of beenwond waarbij bloed zichtbaar is.

“In andere gevallen wordt het dus aan de sportiviteit van de spelers overgelaten om de bal buiten het veld te spelen. De reden van deze internationale richtlijn is om te voorkomen dat spelers blessures voorwenden op het moment dat de tegenpartij bijvoorbeeld een veelbelovende aanval op zet”, meldt de KNVB.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie