‘KNVB moet ook spelers aanpakken’

Foto: ‘KNVB moet ook spelers aanpakken’

De KNVB onderneemt sinds de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax meer actie tegen raddraaiers in de voetbalstadions. Sjoerd Mossou stelt dat óók het gedrag van de voetballers de aandacht moet krijgen in Zeist.

Mossou hekelt gedrag op de velden

In zijn column voor het Algemeen Dagblad refereert Mossou aan de rode kaart van Sparta-assistent Jeroen Rijsdijk. “Het moment ging relatief ongemerkt voorbij, want we zien wel gekkere dingen. Althans, tussen alle gekke dingen kon dit er ook nog wel bij”, zo opent de journalist. Later op de dag deed Ajax-aanvaller Dusan Tadic alsof hij zojuist was neergeschoten door een scudraket en pardoes drie ledematen kwijt was. Ik bedoel maar.”

Mossou somt een aantal incidenten op en vervolgt: “Het gaat de laatste weken veel over het wangedrag van voetbalsupporters in stadions. Logisch, want de KNVB heeft een strikt protocol in het leven geroepen om sneller en harder te kunnen straffen: als een speler of official wordt geraakt door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, wordt de wedstrijd onmiddellijk gestaakt.”

“Dat werd tijd, daar niet van, maar misschien is het een idee om een dergelijk principe voortaan ook op trainers, verwarde assistenten en voetballers toe te passen”, aldus Mossou. “Als de KNVB toch grenzen gaat trekken, laten we dan ook tot het gaatje gaan. Niet alleen afrekenen met gedrag van toeschouwers, óók met dat van alle hoofdrolspelers op en naast het veld, die het vaak minstens zo bont maken als de jongens op de staantribune.

Valt de beslissing bij Ajax – PSV na verlenging?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie