KNVB hekelt FIFA-besluit: ‘Hele impactvolle beslissing’

Foto: KNVB hekelt FIFA-besluit: ‘Hele impactvolle beslissing’

De KNVB baalt stevig van het besluit van de FIFA om een gele kaart te geven voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband. Door die beslissing heeft de KNVB besloten om Van Dijk de veelbesproken band niet te laten dragen. KNVB-directeur Marianne van Leeuwen is dan ook teleurgesteld in de beslissing van de FIFA.

“Een last minute-beslissing die heel impactvol is. We staan voor het blok”, zo vertelt Van Leeuwen in gesprek met de NOS. De directeur is dan ook zwaar teleurgesteld in de wereldvoetbalbond. “We zijn super teleurgesteld over het besluit van FIFA dat we niet met die aanvoerdersband kunnen spelen. Terwijl we honderd procent achter de boodschap van OneLove staan. Het is een respectvolle en positieve boodschap: voetbal is voor iedereen, en het is voor inclusie en tegen discriminatie in wat voor vorm dan ook.”

Van Leeuwen geeft aan dat Oranje graag met die band had willen spelen en dat dit half september ook al met andere landen besproken is. “Nu kunnen we geen kant op, want wij zijn hier in de eerste plaats om te voetballen en het kan natuurlijk niet zo zijn dat er aan het begin van de wedstrijd meteen een gele kaart is voor de aanvoerder omdat hij die band om heeft.” Ook Engeland zag af van het dragen van de band door het besluit van de FIFA.

Wint Nederland met 1-3 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie